Kęstučiui Pūkui - apkaltos procesas

Kęstučiui Pūkui - apkaltos procesas

Seimas nutarė pradėti apkaltos procesą Seimo nariui Kęstučiui Pūkui. Parlamentarai taip pat nutarė kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT) išvados, ar šio Seimo nario konkretūs veiksmai, nurodyti Seimo specialiosios tyrimo komisijos išvadoje, prieštarauja Konstitucijai.

Antradienį už tokį nutarimą balsavo 106 Seimo nariai, niekas nebuvo prieš, 1 parlamentaras susilaikė.

Seimas taip pat pritarė K. Pūko elgesį tyrusios komisijos išvadoms. Jas parėmė 92 Seimo nariai, prieš buvo vienas, susilaikė du parlamentarai.

Seimo laikinosios tyrimo komisijos pirmininkė Dovilė Šakalienė padėkojo Seimui už tokį vieningą balsavimą. „Aš didžiuojuosi šituo sprendimu“, - sakė D. Šakalienė.

Jos vadovaujama komisija pripažino Seimo Etikos ir procedūrų komisijos siūlymus pradėti apkaltos procesą pagrįstais. Komisija taip pat konstatavo, kad yra pagrindas pradėti Seimo nariui K. Pūkui apkaltos procesą Seime.

Tyrimą atlikusi komisija mano, kad Seimo nario K. Pūko padėjėjo-sekretoriaus pareigas einančių asmenų darbo metu bei pokalbių dėl Seimo nario padėjėjo-sekretoriaus darbo vietos metu veiksmais, žodžiais, neverbaline kūno kalba buvo žeminamas kandidačių orumas, jos akivaizdžiai buvo diskriminuojamos dėl jų socialinės padėties.

„Taip pat savo neetišku elgesiu K. Pūkas diskreditavo valstybės ir Seimo autoritetą, todėl K. Pūko veiksmai vertintini kaip Seimo nario priesaikos, kuria Seimo narys įsipareigojo gerbti ir vykdyti Konstituciją bei įstatymus, sulaužymas bei atitinkamai kaip šiurkštus Konstitucijos pažeidimas“, - sakoma komisijos išvadose, kurioms pritarė Seimas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder