Kauno rajono vicemeras įtariamas kyšininkavimu ir papirkimu

Kauno rajono vicemeras įtariamas kyšininkavimu ir papirkimu

Kauno rajono vicemerui Kęstučiui Povilaičiui pateikti įtarimai dėl kyšininkavimo ir papirkimo bei skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, penktadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai vicemerą ir dar tris privačių įmonių atstovus sulaikė trečiadienį, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl korupcijos, kuriame įtarimai taip pat pateikti savivaldybės administracijos direktoriui Ričardui Pudževeliui, jis suimtas dviem savaitėms. Kartu su juo buvo sulaikyti dar keturi asmenys.

Įtariama, kad administracijos direktorius susitarė su verslininku, jog įmonės lėšomis bus tiekiamos statybinės medžiagos jo namui, o apskaitoje bus nurodyta, kad medžiagos panaudotos renovuojant savivaldybei priklausančias šilumos katilines. Įmonės vadovas taip pat suimtas dviem savaitėms.

Vienam iš likusių trijų sulaikytų asmenų taikyta švelnesnė kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, draudimas bendrauti su tam tikrais asmenimis, susijusiais su ikiteisminiu tyrimu ir lankytis tam tikrose vietose. Kitiems dviem asmenims skirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Trims įmonių atstovams, sulaikytiems kartu su vicemeru, taip pat skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Pareigūnai tiria įtarimus dėl kyšininkavimo, papirkimo bei piktnaudžiavimo.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder