Kaune į kibininę neįleisti romai skundžiasi dėl diskriminacijos

Kaune į kibininę neįleisti romai skundžiasi dėl diskriminacijos

Lygių galimybių kontrolierė tiria skundą dėl to, kad Kauno senamiestyje kibininės administracija atsisakė aptarnauti ir įžeidinėjo romus. Skundą pasirašė 9 asmenys.

Neįleisti į kibininę romai skunde teigia esą tuo labai pasipiktinę ir pažeminti. Paklausę darbuotojų, kodėl juos paprašė išeiti lauk, gavo atsakymą, kad tai direktoriaus įsakymas. Skunde romai tvirtina, kad šis incidentas vyko ir mažamečių jų vaikų akivaizdoje. Nurodoma, jog romai prašė administracijos darbuotojų direktoriaus telefono numerio, tačiau negavo. Pažymima, jog tai vyksta ne pirmą kartą.

Lygių galimybių įstatymas draudžia diskriminaciją dėl etninės kilmės, tautybės, rasės, kilmės.

Pasak Lygių galimybių kontrolierės Agnetos Lobačevskytės, įstatymas draudžia diskriminaciją etninės kilmės pagrindu prekių ir paslaugų srityje. "Tikiuosi, kad diskriminacijos atvejų viešinimas bus labai veiksminga atgrasanti priemonė", - sakė kontrolierė.

Už lygių galimybių pažeidimus įstatyme numatyti tokie kontrolieriaus sprendimai: įspėjimas, bauda, siūlymas pažeidėjui nutraukti diskriminaciją, tyrimo medžiagos perdavimas ikiteisminio tyrimo įstaigai ar prokurorui.

Anksčiau Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyboje taip pat tirti įvairūs skundai dėl galimos diskriminacijos kavinėse, restoranuose, baruose. Dažniausiai skundai būdavo pateikiami ar tyrimai savo iniciatyva pradedami dėl diskriminacinių lipdukų klijavimo ant restoranų durų, neįgaliųjų neįleidimo į klubus, neįgaliesiems nepritaikytų patalpų, diskriminacinės kavinių reklamos, atsisakymo kavinėje aptarnauti darbininkus su darbo drabužiais, skirtingų įėjimo į klubus kainų vyrams ir moterims, tik vienos lyties asmenims suteikiamų papildomų lengvatų ir nuolaidų, į kavines ir restoranus neįleidžiamų vaikų bei paauglių, diskriminacinių kavinių, restoranų ar barų darbo skelbimų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder