Kas Lietuvoje laimėjo rekordinį 7,6 mln. eurų (26 mln. litų) prizą?

Kas Lietuvoje laimėjo rekordinį 7,6 mln. eurų (26 mln. litų) prizą?

Praėjusią savaitę Lietuvos gyventojus, perkančius loterijos bilietus, nustebino žinia - istorinis tautiečio laimėjimas. Daugiau kaip 26 milijonus litų (7,6 mln. eurų) laimėjusiam žaidėjui nusišypsojo loterijos „Eurojackpot“ fortūna.

- Ar yra tas laimėjimą užtikrinantis sėkmės receptas loterijoje? - „Vakaro žinios“ paklausė loterijas Lietuvoje organizuojančios įmonės „Olifėja“ generalinio direktoriaus Antano Muraškos.

- Recepto čia tikrai nėra. Aš esu ne kartą girdėjęs, kaip žmonės skundžiasi, kad nuolat perka bilietus ir nelaimi, o staiga kažkas laimi nusipirkęs vos vieną bilietą netikėtai ar net pirmą kartą.

Tikėtina, kad po šių dviejų laimėjimų Kaunas nurungs Vilnių laimėjimais, nes per tris savaites pasitaikė du dideli laimėjimai. Galima sakyti, kad, pagal tikimybių teoriją, Vilniuje gyventojų daugiau ir tikimybė laimėti čia būtų didesnė, bet štai šį kartą ji nepasiteisino. Akivaizdu, kad laimė vaikšto nepaisydama miestų ar statistikos. Būna, žmonės ateina atsiimti laimėjimų ir sako, kad buvo susapnavę, jog reikia nusipirkti bilietą. Manau, vienintelis lemiantis faktorius - žmogaus laimė. Ir, žinoma, faktas, kad reikia nusipirkti loterijos bilietą. Tai smarkiai padidina tikimybę laimėti.

- Ar istorinio 7,6 milijono eurų laimėtojas jau atvyko atsiimti prizo?

- Deja, šis žaidėjas dar nepasirodė. Gal dar bilieto nepasitikrino. Tikimės, kad jis greitai susisieks su mumis. Laimėjimas išmokamas per 60 dienų, paprastai laimėtojai neuždelsia ir nebūna tokių, kurie neatvyktų atsiimti laimėjimo. Didelių reikalavimų atsiimti laimėjimo neturime - reikia turėti laimingą bilietą. Jis patikrinamas ir į laimėtojo nurodytą sąskaitą pervedama visa pinigų suma iš karto. Nuo laimėjimo nereikia mokėti jokių mokesčių.

- Kur lietuviai dažniausiai planuoja išleisti laimėtus pinigus?

- Anksčiau mes teikdavome laimėtojams teisines konsultacijas bei psichologo patarimus, jei jiems reikia, kad lengviau būtų nuspręsti, kaip tuos pinigus geriau išnaudoti. Šiandien tokio poreikio žmonės jau nebeturi. Dažniausiai lietuviai laimėtais pinigais linkę padėti artimiesiems: vaikams, tėvams, giminėms. Taip pat kiti džiaugdavosi, kad galės padengti nesumokėtus kreditus, investuoti į išsilavinimą, verslą ar atostogas.

Kai 1996 metais pirmą kartą Lietuvoje buvo laimėtas didysis prizas, tuomet žmogus tenorėjo iš 400 000 litų laimėjimo pasikeisti automobilį ir vietoj dviejų kambarių buto įsigyti naują trijų kambarių. Pasikeitęs žmonių požiūris lemia tai, kad ir su pinigais elgiamasi vis atsakingiau. Tikimės, kad ir 7,6 mln. laimėjimas bus išnaudotas tinkamai ir didžioji dalis sumos pasiliks Lietuvos ekonomikoje.

- Internete galima aptikti įvairių skelbimų, kur siūloma supirkti laimingus loterijos bilietus. Ar tai legalu?

- Taip, aš ir pats esu matęs tokių skelbimų, tačiau galiu papasakoti, kaip kartą pagal tokį skelbimą žmogus nusipirko padirbtą neva laimingą bilietą. Vietoj žadėto automobilio jam teko turėti reikalų su policija. Visi bilietai turi savo kodus, todėl jų padirbti negalima. O ką žmonės daro su laimėtais automobiliais, tai yra jų valia.

Automobilius mes perkame visiems metams. Patys mes neturime automobilių, jie yra įmonėje ir laimėtojas automobiliui atsiimti iš šios įmonės tiesiog gauna įgaliojimą iš mūsų. Iš pradžių buvo norima vietoj automobilių atsiimti pinigus, tačiau mes tokios galimybės neturime. Prašome, kad parduodančios automobilius įmonės laimėtų automobilių nesupirktų

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder