Kas antras žmogus nepatenkintas demokratijos veikimu Lietuvoje

Kas antras žmogus nepatenkintas demokratijos veikimu Lietuvoje

Šių metų liepą daugiau kaip pusė gyventojų buvo nepatenkinti tuo, kaip šalyje veikia demokratija. Gyventojų nuomonė šiuo klausimu per metus beveik nepakito.

Liepą 51 proc. apklaustų šalies gyventojų teigė, kad demokratijos veikimu Lietuvoje jie nėra patenkinti - tiek pat respondentų į šį klausimą atsakė ir birželį, praėjusių metų liepą demokratijos būklę Lietuvoje neigiamai įvertino 50 proc. apklaustųjų. Dažniau už kitus demokratijos veikimu šalyje yra nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, respondentai su viduriniu ar profesiniu išsilavinimu, darbininkai ir ūkininkai, pensininkai bei bedarbiai, lenkų ir rusų tautybių gyventojai, respondentai, kurie blogai vertina savo šeimos finansinę padėtį.

Demokratijos veikimu liepą buvo patenkinti 39 proc. apklaustųjų, rodo naujienų agentūros ELTA užsakymu "Baltijos tyrimų" atlikta sociologinė apklausa. Per mėnesį optimistų skaičius sumažėjo 1 proc. punktu, o lyginant su 2014 m. liepa - nepakito. Tuo, kaip Lietuvoje veikia demokratija, daugiau patenkintas jaunimas iki 30 metų, didmiesčių gyventojai, respondentai su aukštuoju išsilavinimu ir su didžiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį, dešiniųjų pažiūrų respondentai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder