Kariuomenės dienos proga įteikti apdovanojimai "Lietuvos karžygys"

Kariuomenės dienos proga įteikti apdovanojimai "Lietuvos karžygys"

Kariuomenės dienos proga Vilniuje buvo rengiama tradicinė Lietuvos kariuomenės apdovanojimų "Lietuvos karžygys" ceremonija.

Kaip ir ankstesniais metais teikimus apdovanojimams vertino kariuomenės ir visuomenės atstovų komisija, vadovaujama Lietuvos kariuomenės vado. Šiemet komisija "Lietuvos karžygio" apdovanojimams atrinko penkias kilnias istorijas ir jų herojus.

"Šiame renginyje paminėti kariai ir jų artimieji savo poelgiais nusipelno ypatingos pagarbos", - iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje sakė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Vytautas Žukas džiaugėsi Lietuvai ir jos žmonėms atsidavusių karių ir civilių darbais. "Dažnai gyvenime išryškinami blogi darbai, o geri lyg tampa retenybe. Ir smagu, kad kariai, pasirinkę tarnystę, savo poelgiais rodo gražų pavyzdį visuomenei", - sakė kariuomenės vadas.

Bronzinė Karžygio statulėlė įteikta Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos darbuotojui ir šiuo metu atsargos vyresniajam seržantui Arūnui Tveregai, kuris kartu su sūnumi iš gaisro išgelbėjo senolę. Pajutę dūmus, atsargos karys su sūnumi išlaužė užsiliepsnojusio kaimyninio buto duris ir dūmais apsinuodijusią šeimininkę išnešė į lauką.

"Už pavyzdingą poelgį gelbstint gyvybę" pagerbtas Sausumos pajėgų Juozo Vitkaus Inžinerijos bataliono vyresnysis eilinis Darius Norvalaitis, kuris pirmas padėjo autoįvykio metu partrenktai moteriai.

"Už drąsą ir pagalbą pareigūnams" apdovanotas Mechanizuotosios pėstininkų brigados "Geležinis vilkas" Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono eilini Martynas Papšys, kuris padėjo policininkams sutramdyti smurtaujančią grupę.

"Už paramą Ukrainos kariams" renginyje įvertinti Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos Vilniaus apskrities skyriaus nariai ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2 rinktinės jaunesnysis eilinis Eimutis Ramoška. Atsargos kariai rinko piliečių paramą, ją gabeno ir rūpinosi mūsų šalyje gydytais Ukrainos kariais. Ūkininkas ir karys savanoris E. Ramoška Ukrainos kariams nutarė padovanoti du ekskavatorius, kuriuos specialiai parengė darbui karo sąlygomis.

"Už išaugintus ir išauklėtus Lietuvos kariuomenės karius" pagerbti Rima ir Antanas Navikai. Trys jų sūnūs pasirinko kario profesiją ir garbingai tarnauja įvairiuose Lietuvos kariuomenės padaliniuose.

Be "Lietuvos karžygio" apdovanojimų, renginio metu taip pat buvo teikiamas specialusis krašto apsaugos sistemos lygmens apdovanojimas - Generolo Jono Žemaičio medalis, skirtas jaunesniesiems karininkams, pasižymėjusiems nepriekaištinga, uolia ir sąžininga tarnyba Lietuvos kariuomenėje. Šiuo apdovanojimu šiemet buvo įvertintas kapitonas Jurgis Romanovskis, kuriam medalį įteikė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

"Lietuvos karžygio" apdovanojimo ceremonija rengiama jau septintąjį kartą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder