Kariuomenė jau ruošiasi galimam šauktinių sugrąžinimui

Kariuomenė jau ruošiasi galimam šauktinių sugrąžinimui

Nors įstatymas dėl šauktinių kariuomenės grąžinimo trečiadienį dar tik bus svarstomas Vyriausybėje, o vėliau Seime, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas informavo, kad kariuomenė jau pradėjo pirmuosius pasiruošimo darbus galimam privalomos karinės tarnybos grąžinimui.

"Neslėpsiu nieko, jau dabar, negavęs sprendimo, aš pavedžiau kariuomenės vadui, kad jis tą sistemą peržiūrėtų, pasiūlytų reikiamus sprendimus, bet būtų negerai, jeigu mes be reikalo dirbtume. Kuo anksčiau išgirsime, tuo bus aiškiau. Nes paraleliai mes vykdome priėmimą į profesinę karo tarnybą ir mums reikalingi žmogiškieji resursai ir pinigai, juos reikia persiskirstyti", - "Žinių radijui" sakė J. Olekas.

Pasak ministro, Krašto apsaugos ministerijai (KAM) reikia atnaujinti šaukiamųjų sąrašus, paruošti reikalingą infrastruktūrą, surasti žmonių, kurie tikrins šaukiamųjų sveikatos būklę.

"Norėtume turėti tam laiko (...) norėtume, kad būtų aiškus atsakymas, ar pritaria Seimas - tada visi kiti poįstatyminiai aktai (bus svarstomi - ELTA)", - teigė J. Olekas.

Ministras pabrėžė, kad šiuo metu Vyriausybėje ir Seime bus svarstomas tik šauktinių kariuomenės grąžinimo įstatymas. Visi kiti teisės aktai, susiję su šauktinių socialinėmis garantijomis, tarnavimo išlygomis bus aptarti ir keičiami vėliau.

ELTA primena, kad apie šauktinių kariuomenės grąžinimo būtinybę penkerių metų laikotarpiui vasarį pranešė Valstybės gynimo taryba. KAM Vyriausybei pateiktoje teisės akto pataisoje numatoma, kad šiemet bus pašaukta nuo 3 iki 3,5 tūkst. šauktinių, pirmenybė bus teikiama savanoriams.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder