Kandidatai parašus galės rinkti ir internetu

Kandidatai parašus galės rinkti ir internetu

Trečiadienio popietę įvykusiame visuomeninio judėjimo „Mūsų reikalas“ atstovų susitikime su vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininku Zenonu Vaigausku buvo aptarta galimybė 2011 metų savivaldos rinkimuose dalyvauti ketinantiems fiziniams asmenims privalomą rėmėjų parašų kiekį rinkti ir internetu.

Nuspręsta bendromis judėjimo, VRK bei informacinių technologijų bendrovės „EVP International“ pastangomis padaryti šią galimybę funkcionalią bei prieinamą kuo platesnei rinkėjų auditorijai.

Visuomeninio judėjimo “Mūsų reikalas” skatinama galimybė rėmėjų parašus rinkti internetu sudarys palankesnes sąlygas nepriklausomiems kandidatams vasario 27 – ąją vyksiančiuose rinkimuose į savivaldybių tarybas konkuruoti su partijų keliamais sąrašais. “Mes siekiame e-demokratiją paversti lygiaverčiu politikos vykdymo įrankiu bei sudaryti galimybę visiems rinkėjams, neišskiriant išvykusių iš šalies ar fiziškai neįgalių asmenų, lygiateisiškai pareikšti savo nuomonę jiems patogiu būdu,” – teigia judėjimo koncepcijos komiteto narys, advokatas Valdemaras Stančikas.

Susitikime dalyvavęs bei geranoriškai prie projekto įgyvendinimo prisidėti sutikęs “EVP International” atstovas Kostas Noreika pažymėjo, jog ypatingai svarbu ne tik technologinis galimybės rinkti parašus internetu sudarymas, bet ir pakankamas šios naujovės išviešinimas bei prieinamumas visuomenei.

Pasak Mykolo Romerio universiteto daktaro, elektroninės demokratijos eksperto Tado Limbos, Lietuva interneto, kaip politikos įrankio, diegimo srityje gerokai atsilieka net nuo kai arabų šalių. Deja, šio atsilikimo priežastys dažniausiai yra ne technologinės, bet sąlygotos politinio pasipriešinimo.

Vyriausioji rinkimų komisija neseniai patvirtino privalomą parašų kiekį, reikalingą save išsikelti ketinantiems jokiai partijai nepriklausantiems kandidatams: kandidatuojantiems į Vilniaus savivaldybės tarybą privalomas ne mažesnis kiekis kaip 880 parašų, Kaune – 680.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder