Kaip miršta Lietuvos laikraščiai

Kaip miršta Lietuvos laikraščiai

Laikraščių populiarumas Lietuvoje per kelis dešimtmečius smuko perpus, šalies gyventojai žinių vis dažniau ieško internete, rodo statistika.

Remiantis Statistikos departamento trečiadienį Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga paskelbtais duomenimis, laikraščių klestėjimo laikotarpis Lietuvoje buvo 1994-1996 metais.

1995 metais buvo leidžiama iki 477 skirtingų laikraščių, vienkartinis laikraščių tiražas buvo 3,4 mln. – kiekvienam gyventojui po laikraštį. Pernai Lietuvoje iš viso leista 252 pavadinimų laikraščių, kurių vienkartinis tiražas – 1,5 mln.

Anot Statistikos departamento, skirtingai nuo laikraščių, žurnalų ir kitų periodinių leidinių skaičius auga. 1995 metais leista 212 skirtingų pavadinimų žurnalų ir kitų periodinių leidinių, o pernai – jau 529 skirtingų pavadinimų žurnalai.

Gyventojų skaitymo įpročių pokyčiai susiję su interneto plėtra. Vis dažniau naujienas gyventojai sužino naudodamiesi internetu. Pernai internete naujienas skaitė 62 procentai visų 16–74 metų amžiaus gyventojų, arba 91 procentas asmenų, kurie naudojosi internetu, o 2003 metų tokių buvo atitinkamai 15 procentų ir 61 procentas.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder