Kaimynai pagaliau užkas karo kirvį?.

Nuo pat metų pradžios nerimstantis konfliktas dėl bendrijos tarp Laukininkų g. 39 namo gyventojų pasisuko nauja linkme. Per penktadienį vykusį "karštą" susirinkimą bendrijos nariais tapo dar 13 namo gyventojų, tarp jų - ir tie, kurie iš pradžių pasisakė už bendrijos likvidavimą.
Dabar bendrijai priklauso didžioji dalis - per 50 butų gyventojų (iš viso name yra 72 butai). Anot susirinkime dalyvavusio Savivaldybės Butų ir apsirūpinimo gyvenamosiomis patalpomis vedėjo Stanislovo Kontrimo, tai - geras ženklas. "Manau, jie viską išsaiškins ir problemos išsispręs - nesantaikos tarp gyventojų turėtų nebelikti", - sakė S. Kontrimas.
"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad Laukininkų g. 39 namo gyventojai po to, kai name metų pradžioje buvo įkurta daugiabučių namų savininkų bendrija, pasidalijo į dvi barikadų puses. Vieni džiaugėsi bendrijos įkūrimu, tuo tarpu kiti teigė, jog nuo to jiems bus tik blogiau ir, reikšdami nepasitikėjimą bendrijos pirmininke, ne kartą kreipėsi į Savivaldybę, parašė skundą prokuratūrai. Tarp kaimynų atsirado trintis, ginčai vis labiau aštrėjo.
Karo nuotaikos tvyrojo ir per penktadienį vykusį susirinkimą. Rodos, nedaug trūko, kad nesutariantys kaimynai kibtų vieni kitiems į atlapus. Paaiškėjo, kad dalies kaimynų konflikto priežastis - ne tik bendrija, bet ir senos asmeninės nuoskaudos. Daugiausia diskusijų kilo dėl bendrijos darbuotojų atlyginimų. Vieni teigė, kad jie yra per dideli, kiti įrodinėjo, jog viskas gerai ir nieko nereikia keisti.
Butų ir apsirūpinimo gyvenamosiomis patalpomis vedėjo S. Kontrimo teigimu, daugelio ginčų tarp kaimynų būtų buvę išvengta, jei žmonės būtų geriau susipažinę su bendrijos įstatais.
"Kas nors nesuprasdamas situacijos pradeda šnekėti, kitas patiki, nors tai ir nesąmonė, ir kyla sąmyšis", - sakė S. Kontrimas, pridūręs, kad nemato priežasčių, kodėl bendrijos veiklą galima būtų pavadinti neteisėta, kaip teigia kai kurie gyventojai.
Beje, kad ir kokie nesutarimai iškiltų, anot Butų ir apsirūpinimo gyvenamosiomis patalpomis skyriaus vedėjo, savo ginčus turi rasti būdą kaip išspręsti patys bendrijos nariai - Savivaldybė čia negali kištis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder