"Jūros vilkas" Rusijoje sulaikytas iki rugsėjo 25 d.

"Jūros vilkas" Rusijoje sulaikytas iki rugsėjo 25 d.

Premjeras Algirdas Butkevičius informavo apie iš Rusijos gautą diplomatinę notą, kurioje rašoma, kad žvejybinis laivas "Jūros vilkas" sulaikytas iki rugsėjo 25 dienos.

"Lietuvos konsulas iš Sankt Peterburgo yra išvykęs į Murmanską. Yra gauta nota iš Rusijos užsienio reikalų ministerijos, kurioje pažymėta, kad laivas sulaikytas iki (rugsėjo - ELTA) 25 dienos. Notoje kalbama apie administracinės teisės pažeidimus. Daugiau informacijos neturime, bet svarbiausia, kad jau gavome pirmą oficialų dokumentą", - LRT radijui sakė Premjeras.

ELTA primena, kad laivas su Lietuvos piliečiais buvo sulaikytas rugsėjo 18 d. Patikrinus palydovinės sistemos duomenis paaiškėjo, kad rugsėjo 17-18 dienomis laivas buvo tarptautiniuose vandenyse.

Kol kas palydovinės sistemos užfiksavo tik vieną atvejį, kai Lietuvos laivas nuplaukė per toli ir kirto sieną, tai įvyko rugsėjo 8-ąją. Laivas Rusijos Federacijos zonoje buvo tik vieną valandą. Rusijos institucijos dėl šio įvykio pretenzijų nepareiškė.

Į Murmanską dėl Rusijos pareigūnų sulaikyto Lietuvos žvejybos laivo "Jūros vilkas" Lietuva siunčia konsulą, kuris teiks pagalbą trims Lietuvos piliečiams.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder