Julius Panka ragina išreikšti nepritarimą seksualinių mažumų eitynėms

Julius Panka ragina išreikšti nepritarimą seksualinių mažumų eitynėms

Teismui leidus šeštadienį rengti homoseksualų eitynes sostinės Gedimino prospektu, Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos (LTJS) pirmininkas Julius Panka pilietiškai nusiteikusius asmenis taip pat ragina atvykti į eitynes ir parodyti nepritarimą joms.

Teismo sprendimą J. Panka sakė vertinantis neigiamai. Pasak jo, tai padaryta paskubomis.

"Vertinu, aišku, neigiamai, nes manau, kad teismui tiesiog pritrūko laiko objektyviai ištirti šitą klausimą, nes iš tikrųjų skubos tvarka tokie dalykai neturėtų būti sprendžiami. Skubos tvarka reiškia, kad elementariai nukenčia kokybė", - žurnalistams sakė LTJS pirmininkas.

Jis sakė besistebintis, kad "kiti yra lygesni už kitus" ir ragino kaip alternatyvą eitynėms pasirinkti šeimų renginius Kaune arba tradicinę organizacijos stovyklą Dieveniškėse.

"Kitas dalykas - ką darysime. Tai iš tikrųjų yra labai gerų iniciatyvų: šeimų organizacijos rengia vakaronę Kaune, mes rengiame Dieveniškėse savo tradicinę Baltų stovyklą. Na, tikrai, nei vaikams, nei paaugliams į žygiuojančius iškrypėlius žiūrėti nepageidautina. Na, o aktyviąją visuomenės dalį asmeniškai kviesčiau pasižiūrėti ir išreikšti savo pilietinę poziciją, išreikšti taip, kad jiems nesinorėtų daugiau žygiuoti", - kalbėjo J. Panka.

Tačiau J. Panka kategoriškai atmetė tokiais pareiškimais skatinantis smurtą.

"Jeigu žmonės žygiuoja ir sako, kad tai yra garbė, jeigu susirinks visuomenė ir parodys, kad tikrai nėra kuo didžiuotis ir nėra nieko garbingo, tikiu, kad žmonės gali būti ir sugėdinti", - kalbėjo pašnekovas ir pridūrė, jog nepritarimo forma gali būti ir švilpimas, šūkiai, plakatai, galų gale žvilgsniai.

ELTA jau skelbė, kad antradienį Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas atmetė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos apeliacinį skundą, konstatavęs, kad susirinkimų laisvės ribojimas užkirstų kelią vienos iš pagrindinių žmogaus teisių įgyvendinimui, ir įpareigojo atsakovą iki ketvirtadienio, liepos 25 d., 11 val. suderinti su pareiškėju Lietuvos gėjų lyga eitynių vietą.

Eitynės "Už lygybę" planuojamos šeštadienį 13-16 val. Planuojama žygiuoti nuo Gedimino prospekto pradžios iki Lukiškių aikštės. Pati eisena truks 1-1,5 val.

Pirmą kartą seksualinių mažumų eitynės Lietuvoje vyko 2010 m. gegužę.

Apklausų duomenimis, homoseksualų eitynėms nepritaria 62,1 proc. Lietuvos gyventojų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder