Jonas Laniauskas skųs ministrės sprendimą

Jonas Laniauskas skųs ministrės sprendimą

Į Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Jaunimo reikalų departamento vadovo postą nepaskirtas konkurso laimėtojas Jonas Laniauskas žada skųsti tokį ministrės Algimantos Pabedinskienės sprendimą.

„Ministrės sprendimas yra konkurso pabaigos rezultatas, o jis yra toks, koks yra: esu nepaskirtas. Taip, akivaizdu, kad skųsiu patį galutinį rezultatą, kad nesu vadovas“, – BNS penktadienį sakė J. Laniauskas.

Į teismą jis ketina kreiptis per 30 darbo dienų, pasitaręs su teisininkais.

Ministrė A. Pabedinskienė pirmadienį pranešė neskirsianti J. Laniausko į pareigas – tokį sprendimą ji tikino priėmusi „gavus kompetentingos valstybės institucijos informaciją apie konkursą laimėjusį asmenį“, tačiau daugiau detalių nepateikė.

Žiniasklaidoje skelbta, kad abejonių dėl J. Laniausko kandidatūros iškilo, nes jis ne kartą dalyvavo Rusijos remiamuose projektuose.

J. Laniauskas BNS atkreipė dėmesį, kad susipažino su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažyma, tačiau joje savo atžvilgiu nerado jokių priekaištų.

Apie dvidešimt nevyriausybinių organizacijų šią savaitę paragino ministeriją paaiškinti, kokia informacija vadovaujantis J. Laniauskas į pareigas neskirtas.

Šiuo metu Vilniaus miesto Jaunimo reikalų skyriaus vedėju dirbantis vyras pripažįsta, kad jo įsteigta asociacija „Jaunimo iniciatyvinė grupė“ yra gavusi paramos iš Rusijos ambasados, o jis pats dalyvavo Rusų kultūros centro veikloje ir Rusijos tėvynainių koordinacinėje taryboje, tačiau pabrėžė, kad tai vyko daugiau nei prieš dešimtmetį, o visi projektai buvo skaidrūs.

Meras Remigijus Šimašius šiuo metu taip pat vertina tarnybų informaciją ir su ja susipažinęs sako vertinsiantis, ar J. Laniauskas gali toliau dirbti užimamose pareigose.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder