Jauni atlikėjai tiki realybės šou momentinio išgarsėjimo galia

Nuomonės

Prasidėjus muzikinių realybės šou bangai Lietuvoje, nemažai jaunų žmonių dėjo visas pastangas, kad į juos patektų ir akimirksniu išgarsėtų. Aišku - juk galimybės kas vakarą pasirodyti tūkstančiams televizijos žiūrovų neatsisakytų ir dauguma ne vienerius metus dainuojančių atlikėjų...

Kai kurie jauni žmonės, jau anksčiau debiutavę popscenoje, kovoja dėl pergalės su kitais šou dalyviais. Vilija Matačiūnaitė - energingoji "Kelio į žvaigždes" pažiba - televizijos žiūrovams iki šou buvo pažįstama kaip nacionalinių atrankų į "Euroviziją" dalyvė, balsingas Vaidotas Baumila iki patekimo "Dangun" buvo spėjęs išgarsėti kaip atlikėjas Ozonas ir ne vieną mergaitišką širdį pakerėti savo ritmenbliuzu...

O nedalyvaujantys šou jaunieji vokalistai tikina manantys, kad šmėžavimas TV ekrane suteikia tik momentinį efektą - žinoma, jei pats nedėsi pastangų jį pratęsti...

KAROLINA KAČKAMAITĖ, 18-metė Klaipėdos kolegijos kultūrinės veiklos vadybos studentė, "Vėtrungės" gimnazijos estrados ir džiazo studijos "Bugs Band" grupės "Sound City" vokalistė: "Kaip ir dauguma lietuvaičių, pasižiūriu šias laidas. Labiau patinka "Dangus" - čia ir aš pasisemiu naujų žinių.

Per ankstesnius realybės šou nebuvo įdomu stebėti, kaip žmonės neturėdami ką veikti vaikšto iš kampo į kampą - turiu galvoje "Holivudą" ar "Akvariumą". O šiųmetinių dalyviai nelabai turi nuoboduliui laiko. Norėčiau sudalyvauti tokiame šou, įgyti naujų žinių, patobulėti. Deja, šiuo metu filmavimuisi neturėčiau laiko. Esu studentė, negaliu apleisti mokslų. Tačiau baigusi juos, jei pasitaikytų galimybė, tikrai dalyvaučiau.

Ankstesniuose realybės šou žvaigždutės greit įsižiebdavo, bet ir greit būdavo užmirštamos. Nė neabejoju, jog rudenį startavusių realybės šou dalyviai žmonių atmintyje išliks gerokai ilgiau - jie buvo atrinkti iš didžiulio būrio norinčių dainuoti ir tikrai gali tai daryti."

ONSA, arba Tautrimas Rupulevičius, 16-metis Palangos senosios gimnazijos auklėtinis, muzikantas: "Dalyvavimas realybės šou, mano nuomone, į bloga tikrai neišeis, svarbiausia viskam pasibaigus nesustoti ir tęsti pradėtus darbus. Realybės šou jaunam žmogui suteikia ne tik populiarumą, bet ir įvairiapusę patirtį. Atrankose nedalyvavau, kadangi esu per jaunas."

ARTAS, arba Artūras, 20-metis Kauno technologijos universiteto muzikos technologijų antrakursis, dainininkas: "Tiesą sakant, į realybės šou tik užmetu akį. Neturiu tam laiko. Manau, kad reklama pranoko tikrovę. Buvo pranešama apie kažką gražaus, "faino", apie puikiai dainuojančius, talentingus žmones.

Tačiau, mano nuomone, būtent dėl talentingumo problemų tikrai yra - turiu galvoje labiau "Kelią į žvaigždes". Manyčiau, ten susirinko krūva netalentingų žmonių. Atrodo, jog viena Vilija tikrai turi gabumų. Bet tai pastebėjau dar žiūrėdamas atranką į "Euroviziją", kurioje ji dalyvavo. "Dangų" galėčiau pagirti, čia dalyvių pasirengimas kur kas geresnis.

Aš atrankose į šou nedalyvavau ir nedalyvausiu - nekenčiu kičo. Vietoj nuolatinio filmavimosi man labiau patiktų išvykti kur į gamtą išgerti limonado su draugais (juokiasi). Žmonės ten "bando tapti žvaigždėmis" - man tai juokinga. Išgarsėjama todėl, kad "užknisančiai" ilgai esi rodomas per televizorių. O štai nutraukus "virkštelę", išėjus iš visiems matomo pasaulio, realybės šou dalyviai pamirštami. Aš dainuoju jau trejus metus, todėl, manau, realybės šou man jokios naudos neatneštų. Turiu puikų darbo planą, mokausi daug profesionaliau, be to, niekad nesibaidau kritikos."

LAWRY, arba Laurynas, 19-metis Kauno technologijos universiteto žiniasklaidos technologijų pirmakursis, dainininkas: "Muzikiniai realybės šou vertingesni už ankstesnius - man įdomu žiūrėti į žmones, kurie veikia kažką rimta, kuriems apdovanojimai skiriami ne šiaip už simpatijas, o už talentą ir gabumus.

Aš atrankose nedalyvavau. Gal ir mėginčiau, bet man dabar aktualesni kiti dalykai - svarbiau mokslai, nenorėčiau jų mesti vardan dalyvavimo panašiame projekte. Bet nieko prieš šou neturiu ir, jei aplinkybės leistų, dalyvaučiau.

Sudalyvavus tokiame šou, galima tapti garsiam, tik po jo reikia nepaleisti to, ką gavai, t. y. žmonių dėmesio, tęsti pradėtą darbą. Žinoma, atėjęs į realybės šou, tu prarandi daug dienų iš savo įprasto gyvenimo. Esi atskirtas nuo artimų žmonių."

Eglė MASLAUSKAITĖ

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder