Jaroslavas Neverovičius: pasisakau už konkurenciją energetikos ūkyje

Jaroslavas Neverovičius: pasisakau už konkurenciją energetikos ūkyje

Atstatydintas energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius teigia, kad valstybinio monopolio įteisinimas įtvirtins ne pačias efektyviausias šilumos kainas.

"Man ne visai patinka tai, kad šiandien bandoma suvalstybinti didžiųjų miestų šilumos ūkį, nes čia tikrai gali veikti rinkos dėsniai. Manau, kad bandoma spręsti problemą ne iš to galo. Bet ji ne politinė, o ekonominė.

Bijau, kad valstybinio monopolio įteisinimas įtvirtins ne pačias efektyviausias šilumos kainas. Užuot skatinę kitas prioritetines valstybės kryptis, panaudosime ES finansavimą ten, kur be jokių sąlygų pinigus nori investuoti privatus kapitalas", - "Lietuvos rytui" sakė J.Neverovičius.

Pasak jo, Vyriausybė turi visus instrumentus užtikrinti skaidrų ir sąžiningą konkursą, griežtas sutarties sąlygas, kurios leistų mažinti šilumos kainas, o jei to nedaroma, sutartis būtų automatiškai nutraukiama.

"Manau, kad valstybės tarnautojai ne visada valdys turtą geriau nei privatus kapitalas.

Kuriamas monopolis, politikai jam turės vis mažiau įtakos, atsiras interesų grupės, išskirtinės ir iš aukščiau palaimintos advokatų kontoros, konsultantų kompanijos.

Valdymas nebus efektyvus, bet gal bus gerai maitinamos politinės partijos? Man tai nepriimtina. Suprantu, kad šiandien nemadinga taip kalbėti, bet pasisakau už konkurenciją energetikos ūkyje. Aišku, ten, kur tai įmanoma", - interviu dienraščiui sakė buvęs ministras.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder