Išrinkti geriausi jaunieji programuotojai.

Tarp šių metų jaunųjų programuotojų konkurso-olimpiados "Logo", vykusios Kaune, nugalėtojų - moksleiviai ir iš Vakarų Lietuvos. Jauniausias renginio dalyvis - vos šešerių metų.
Pergalės dvelksmą trečią kartą organizuojamame renginyje pajautė Klaipėdos "Gedminų" pagrindinės mokyklos moksleivė Reda Gudinaitė, tapo Gargždų "Kranto" vidurinės mokyklos auklėtinis Mantas Dargis ir Tauragės M. Mažvydo vidurinės mokyklos moksleivė Raimonda Macaitė.
Iš 75 konkurso darbų, kuriuos "Logo" dalyviai kūrė namuose, komisija išrinko 9 geriausių darbų autorius. Iš 102 olimpiados darbų buvo atrinkti 13 autorių, geriausiai pasirodžiusių animuoto veikėjo, piešinių, animacinio siužeto bei uždavinio sprendimo rungtyse. Visos šios užduotys buvo atliekamos tik Logo Writer bei Komenskio Logo programomis. Olimpiados darbai buvo kuriami balandžio 5 d. penkių miestų distancinio mokymo klasėse.
Pasak KTU distancinio mokymo centro direktorės D. Rutkauskienės, kasmet "Logo" entuziastų gretos didėja, o amžius - vis jaunėja.
Vertinant darbus, didelis dėmesys buvo kreipiamas į kaukių piešimą ir apipavidalinimą, komandų, operacijų ir galimybių įvairovę, sukurtas procedūras, originalumą.
Konkurso olimpiados darbus vertino komisija, sudaryta iš KTU Jaunųjų Kompiuterininkų mokyklos dėstytojų, Matematikos ir Informatikos Instituto darbuotojų bei Kauno gimnazijų informatikos mokytojų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder