Irena Degutienė: Seimas priėmė sprendimą, leidžiantį Neringai Venckienei apginti save teisiniu keliu

Irena Degutienė: Seimas priėmė sprendimą, leidžiantį Neringai Venckienei apginti save teisiniu keliu

Seimas nėra institucija, sprendžianti, kas įvykdė nusikaltimą, o kas - ne, ir jame priimtas sprendimas naikinti teisinę neliečiamybę teisėjai Neringai Venckienei jos nenuteisia, o kaip tik sudaro galimybę teisėjai apginti save teisiniu būdu, sako Seimo Pirmininkė Irena Degutienė.

"Seimas priėmė tokį sprendimą. kuris iš tiesų leidžia teisėjai apginti save ir savo tiesą teisiniu keliu, atsakant į jai iškeltus kaltinimus. Man atrodo, čia ir yra tas dalykas, apie kurį aš jau ne kartą esu kalbėjusi, ir mes niekaip kažkaip nenorim to suprasti: Seimas tikrai nėra teismas, kuris sprendžia, ar asmuo yra kaltas ar nekaltas, ar teisėjos Venckienės atžvilgiu, ar prieš tai buvusio kito teisėjo atžvilgiu, ar Seimo narių atžvilgiu", - trečiadienį interviu "Žinių" radijui sakė Seimo vadovė.

I. Degutienė pabrėžė visada balsuojanti už asmens teisinės neliečiamybės panaikinimą, kai tik Seime keliamas toks klausimas, nes tik tai suteikia galimybę išsiaiškinti, ar jis tikrai padarė nusikaltimą, ar ne.

"Tai (išsiaiškinti, ar kaltinimai N. Venckienei pagrįsti, - ELTA) gali padaryti tik ikiteisminis tyrimas, o po to teismas, ir aš manau, kad šiandien mes visi esame suinteresuoti, kad tai, kas vyksta jau ne vienerius metus, kad tos tiesos visi norim, ne tik teisėja Venckienė ir ją palaikančių žmonių grupė, bet ir kiti, ir Seime esantys. Tačiau mes gyvename teisinėje valstybėje ir turime elgtis pagal įstatymus. Teisingumas tikrai turi būti teisme. Įrodyti savo nekaltumą ir jį pagrįsti, ką vakar kalbėjo ponia Venckienė, ji turi daug argumentuotos medžiagos, yra sudarytos sąlygos po Seimo priimto sprendimo, kad tą ji galės padaryti teisme", - sakė I. Degutienė.

Antradienį Seimas, patenkindamas generalinio prokuroro prašymą, sutiko, kad Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėja N. Venckienė būtų patraukta baudžiamojon atsakomybėn, suimta ar kitaip suvaržyta jos laisvė.

Antradienį už tokį laikinosios tyrimo komisijos pateiktą rezoliucijos projektą balsavo 73 Seimo nariai, 20 buvo prieš, 9 parlamentarai susilaikė.

Generalinis prokuroras kreipėsi į Seimą, prašydamas sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėją N. Venckienę, ją suimti ir kitaip suvaržyti jos laisvę, primena ELTA.

Panaikinti N. Venckienės imunitetą prašyta ikiteisminių tyrimų metu gavus duomenų apie N. Venckienės galimai padarytas nusikalstamas veikas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder