Interpeliacija Juozui Olekui nepavyko

Interpeliacija Juozui Olekui nepavyko

Per slaptą balsavimą Seime pritrūkus kvorumo, žlugo opozicinės konservatorių partijos bandymas surengti interpeliacijos procedūrą krašto apsaugos ministrui Juozui Olekui.

Slapto balsavimo urnoje iš viso rasti 37 biuleteniai, prie balsadėžės nepasirodė valdančiųjų partijų atstovai. Kad balsavimas būtų laikomas įvykusiu, turėjo balsuoti daugiau pusė - 71 - parlamentaras.

Neigiamai J. Oleko atsakymus į interpeliacijos klausimus anksčiau buvo įvertinusi Seimo redakcinė komisija.

Interpeliaciją inicijavusi opozicinė konservatorių partija J. Oleko klausė apie jo asmeninę atsakomybę valdant krašto apsaugos sistemos asignavimus, galimybes toliau eiti pareigas, kai nepasitikėjimą ministru išreiškė Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ministrui taip pat teko aiškintis dėl per brangiai kariuomenei pirktų lauko virtuvės įrankių iš įmonės "Nota Bene". Interpeliaciją pristačiusios konservatorės Rasos Juknevičienės teigimu, J. Olekas turėtų būti atstatydintas, nes kaip Krašto apsaugos ministerijai skiriamų asignavimų valdytojas netinkamai prižiūrėjo jų naudojimą.

Pats J. Olekas Seimo tribūnoje teigė, kad lėšos nėra švaistomos, bei sakė nematantis reikalo trauktis iš pareigų. Pasak ministro, "Nota Bene" krašto apsaugos sistemos konkursuose laimėdavo ir konservatorių valdymo laikais, o sėkmė šią įmonę daugeliu atveju lydi, nes parduoda į jėgos struktūras orientuotą produkciją.

"Apgailestauju, kad šie purvai palietė ir kariuomenę, ir mus visus, tikiuosi, mes visi iš to pasidarysime išvadas", - savo pasisakyme po atsakymų į interpeliacijos klausimus teigė J. Olekas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder