Interpeliacija aplinkos ministrui žlugo

Interpeliacija aplinkos ministrui žlugo

"Tvarkiečių" į Vyriausybę deleguotas Kęstutis Trečiokas išsaugojo aplinkos ministro kėdę, opozicijos jam inicijuota interpeliacija subliūško.

Antradienį už redakcinės komisijos parengtą Seimo nutarimo projektą dėl interpeliacijos aplinkos ministrui K. Trečiokui, kuriame pareikštas Seimo pritarimas ministro atsakymams, balsavo 69 Seimo nariai, prieš buvo 47, 4 parlamentarai susilaikė.

Pasak Seimo nario Povilo Gylio, ministro atsakymai parodė, kad visi kaltinimai jam yra neargumentuoti. Interpeliaciją jis linkęs sieti su būsimais Seimo rinkimais.

"Artėja rinkimai ir reikia dalyvauti kai kurių partijų neutralizavime. Šiandien taikinys numeris pirmas Lietuvos politinėje arenoje yra "Tvarka ir teisingumas", tą reikia suvokti", - sakė P. Gylys.

Seimo narys socialdemokratas Bronius Bradauskas dešiniųjų veiksmuose irgi įžvelgė rinkimų kampaniją. "Ar ne per anksti jūs pradėjote rinkimų kampaniją, iškabindami lyderių portretus?", - svarstė politikas.

Seimo frakcijos "Tvarka ir teisingumas" seniūnas Petras Gražulis akcentavo, kad valstybei jokia žala nepadaryta, o burbulas subliūško. "Šitas burbulas, pūstas keletą mėnesių, subliūško", - sakė P. Gražulis.

Seimo nario socialdemokrato Arūno Dudėno nuomone, ministro atsakymai niekam nerūpi, "nes svarbiausia sukurti skandalą".

Tuo tarpu Seimo narė konservatorė Agnė Bilotaitė apgailestavo, kad aukščiausiame politiniame lygmenyje vis dar gajūs sovietiniai "zadanijų tvarkymo metodai", egzistuoja telefoninė teisė.

Politikė akcentavo politinę ir moralinę atsakomybę. "Kiek mes visi leisime politinei kartelei leistis žemyn?",- svarstė A. Bilotaitė.

Šioje istorijoje politinės korupcijos požymius įžvelgė ir konservatorius Paulius Saudargas.

Seimo TS-LKD frakcijai atstovaujantis Arvydas Anušauskas mano, kad "politinės atsakomybės dugnas šiuo atveju pramuštas".

Praėjusią savaitę aplinkos ministras K. Trečiokas iš Seimo tribūnos paneigė jam inkriminuojamus kaltinimus, tvirtindamas, kad nepadarė jokių neteisėtų veiksmų.

Ministras tuomet aiškino, kad Druskininkų mero Ričardo Malinausko prašymus dėl Vyriausybės nutarimo Nr. 343 pakeitimo projekto supratęs ir vertinęs kaip savivaldybės interesams atstovaujančio pareigūno kreipimąsi į valstybės pareigūną - aplinkos ministrą.

Atsakingiems Aplinkos ministerijos darbuotojams, rengusiems Vyriausybės nutarimo Nr. 1025 projektą, ministras tvirtino nedavęs jokių aplinkos ministro įgalinimus viršijančių pavedimų.

"Neprašiau atlikti kokių nors neteisėtų veiksmų ar vykdyti pareigų skubos tvarka", - tvirtino jis.

Ministras patikino, kad Seimo Antikorupcijos komisijai neteikė melagingos informacijos.

Seime ministras taip pat aiškino, kad nei jis, nei jo šeimos nariai nėra neatlygintinai naudojęsi "Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro AQUA" ar kitų Druskininkų sveikatinimo įstaigų paslaugomis.

Po interpeliacijos tekstu buvo pasirašę 36 Seimo nariai iš Liberalų sąjūdžio ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos.

Kaip numato Statutas, Seimo nutarimo projekte dėl interpeliacijos turi būti pareikštas Seimo pritarimas arba nepritarimas ministro atsakymui. Jeigu Seimo nutarimo dėl interpeliacijos projekte ministro atsakymas pripažįstamas esąs nepatenkinamas ir pareikštas nepasitikėjimas juo, tai toks nutarimo projektas gali būti priimtas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma - ne mažiau kaip 71 Seimo nario.

Jeigu Seimo nutarimas dėl interpeliacijos priimamas, ministras, kuriam pareikštas nepasitikėjimas, privalo atsistatydinti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder