Ilgąjį Šv. Velykų savaitgalį orai lepins šiluma

Ilgąjį Šv. Velykų savaitgalį orai lepins šiluma

Ilgąjį Šv. Velykų savaitgalį orai lepins vasariška šiluma.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikų teigimu, orus artimiausiu metu lems aukšto slėgio sritis, apjungsianti Azorų gūbrį vakaruose ir anticikloną ties Karelija. Mūsų šalį pasieks šilti pietryčių srautai, nešantys didelę šilumą nuo Balkanų ir Juodosios jūros.

Nors sekmadienį pietinių rajonų dangų pridengs storesni debesys, lietus mažai tikėtinas. Pučiant nestipriam rytų vėjui, temperatūra šoktelės iki 17-20 laipsnių, o Suvalkijoje ir Dzūkijoje ji bus dar keliais laipsniais aukštesnė.

Kuršių nerijoje dėl vėsinančios marių įtakos termometrai rodys tik apie 15 laipsnių. Atsisveikinsim kol kas ir su šalnomis - tiek balandžio 20-os, tiek balandžio 21-os naktimis numatoma 5-11 laipsnių šilumos.

Nesitrauks vasariška šiluma ir antrąją švenčių dieną: daug kur temperatūra sieks 20 laipsnių, vėl 2-3 laipsniais šilčiau bus šalies pietuose ir šiek tiek vėsiau prie Kuršių marių. Beje, pirmadienį prie pietinių rajonų priartės ciklono debesys, kurie popietinėmis valandomis gali pratrūkti trumpais lietumis, lydimais perkūnijų.

Antradienį slėgis dar labiau kris, todėl lietus tikėtinas jau daugelyje šalies rajonų. Naktį išliks panaši temperatūra, o dieną bus truputį vėsiau.

Orai Lietuvoje per didžiausią pavasario šventę Velykas - skirtingi kaip ir velykiniai margučiai, teigia sinoptikai.

Net ir esant ankstyvam Velykų laikotarpiui, kaip būta 2003 metais, kai Šv. Velykos buvo kovo 23 dieną, sniegas jau buvo nutirpęs, vidurdienį oro temperatūra šoktelėjo iki 7-12 laipsnių šilumos, o 2001 metais, per vėlyvesnes Velykas - balandžio 15 dieną - oro temperatūra tesiekė vos 1-5 laipsnius šilumos. Negana to, tais metais šventinėmis dienomis iškrito šlapdriba ir jau spėjusius prasiskleisti pirmuosius žiedus padengė storokas sniego sluoksnis, Aukštaitijoje jis siekė 10-16 centimetrų.

Pernai pirmąją šv. Velykų dieną - kovo 31 dieną - klampojome po 20-30 centimetrų sniego "patalus", tik kai kur pietiniuose ir centriniuose rajonuose tie "patalai" buvo plonesni nei 10 centimetrų. Įdienojus oras tesušilo iki 0-4 laipsnių, tądien ne tik snigo, bet aktyvus ciklonas leido įsišėlti net pūgoms.

Šių metų šv. Velykų orai Lietuvoje bus priešingybė pernykščiams.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder