Ieškoma dingusio "Klaipėdos avialinijų" orlaivio

Ieškoma dingusio "Klaipėdos avialinijų" orlaivio

Sekmadienio rytą Baltijos jūroje toliau ieškoma dingusio lėktuvo, kuriuo iš Geteborgo skrido du pilotai iš Lietuvos.

Lietuvos karinių jūrų pajėgų atstovas Antanas Brencius BNS sakė, kad 7 val. 20 min. ieškoti lėktuvo pakilo Karinių oro pajėgų sraigtasparnis. Karo laivai paieškas tęsė ir naktį.

„Naujienų jokių. Ieškoma 97 jūrmylių atstumu nuo kranto, būdamas tokiu atstumu jis prarado ryšį su Aeronautikos gelbėjimo koordinavimo centru“, - BNS sakė kapitonas leitenantas A.Brencius. Jis pažymėjo, kad neradus lėktuvo, jo bus ieškoma šiauriau, kas valandą ieškomas objektas gali vis labiau tolti.

„Klaipėdos avialinijų“ direktorius Viktoras Šišniauskas BNS sakė, kad dingusiu lėktuvu „An-2“ skrido du patyrę lakūnai.

Lėktuvas „An-2“ Lietuvoje turėjo leistis šeštadienį 17.20 val. Pasak V.Šišniausko, prieš skrydį buvo bendrauta su pilotais, jokių gedimų nepastebėta.

Šį Lenkijoje pagamintą lėktuvą „Klaipėdos avialinijos“ įsigijo prieš metus.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, šeštadienį apie 18 val. Karinių oro pajėgų ir Lietuvos karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro budėtojai gavo Aeronautikos gelbėjimo koordinavimo centro pranešimus apie prarastą ryšį su orlaiviu „An-2“, skridusiu virš Baltijos jūros.

Į paieškos rajoną iš Nemirsetos gelbėjimo posto buvo nedelsiant išsiųstas budintis Karinių oro pajėgų sraigtasparnis „Mi-8“, dar vienas karinis sraigtasparnis atskrido iš Kauno, jei prireiktų pastiprinti operaciją.

Paieškai taip pat buvo pasitelkti du Karinių jūrų pajėgų laivai: gelbėjimo laivas „Šakiai" ir vadovavimo ir aprūpinimo laivas „Jotvingis" (N42). Prie paieškos šeštadienį taip pat buvo prisijungę Švedijos orlaiviai.

Kreipiasi pagalbos į Latviją

Gelbėjimo ir paieškos operaciją vykdantys pareigūnai jau kreipėsi į Latvijos Jūrų pagalbos koordinavimo centrą, kad šie padėtų ieškoti dingusio laivo ir jo pilotų - rašo portalas "DELFI".

„Kol kas laukiame atsakymo, ar latviai padės. Jie taip pat turi paieškos laivus, orlaivius. Į latvius kreipėmės, nes, remiantis mūsų skaičiavimais, dėl vėjo krypties, jo greičio, paieškos objektas turėtų artėti prie Latvijai priskirtos paieškos ir gelbėjimo zonos“, – aiškino A. Brencius.

Jis kol kas neturėjo informacijos, ar šiandien ieškoti dingusių žmonių ir lėktuvo padės švedų orlaiviai, kurie į pagalbą suskubo šeštadienį.

„Tiesą sakant, juk mes net nežinome, ar tas lėktuvas nukrito į jūrą. Visi vis dar tikimės laimingos pabaigos. Gelbėtojams ypač padėtų tai, jei pavyktų rasti kokią nuolaužą, tepalų dėmę. Tada būtų aišku, kad lėktuvas nukrito, galėtume susiaurinti paieškos teritoriją, nes ji dabar yra didžiulė“, – kalbėjo A. Brencius.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder