Į Vilnių atskraidinamos trys irakiečių šeimos

Į Vilnių atskraidinamos trys irakiečių šeimos

Penktadienį į Vilnių atskrenda trys irakiečių pabėgėlių šeimos - iš viso 15 žmonių - kuriuos priims Lietuvos katalikų bažnyčia. Nuo musulmonų ekstremistų persekiojimo Irake bėgantys žmonės turėtų apsigyventi Vilniuje, jais rūpinsis miesto parapijų bendruomenės. Dar viena irakiečių šeima, pasak LRT Radijo, planuoja atskristi vėliau.

Vyskupų konferencija praneša, kad irakiečių šeimoms išlaikyti Vilniaus bažnyčiose bus renkamos aukos, taip pat bus kviečiama susitikti su pačiais pabėgėliais ir susipažinti su jų kultūra. Atvyksiantys irakiečiai yra chaldėjai - tai viena seniausių krikščioniškų tradicijų, kurios tikintieji meldžiasi senąja aramėjų kalba - manoma, kad ja kalbėjo Jėzus Kristus ir kiti tuo laiku Palestinoje gyvenę žmonės.

Karo pabėgėliai į Lietuvą atvyksta ne pirmą kartą. Daugiau nei prieš metus Evangelikų liuteronų bažnyčia buvo priglobusi 40 krikščionių iš Sirijos. Užsienio reikalų ministerija jiems tada suteikė svečių statusą, pagal kurį šie sirai negalėjo įsidarbinti Lietuvoje, tad po metų jie visi išvyko į kitas šalis. Penktadienį atvyksiantiems irakiečiams suteiktas pabėgėlių statusas, todėl jie čia galės gyventi ir dirbti visam laikui, rašo LRT.lt

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder