Į valstybės kontrolierius teikiama ekonomisto Arūno Dulkio kandidatūra

Į valstybės kontrolierius teikiama ekonomisto Arūno Dulkio kandidatūra

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį pasirašė dekretus, kuriais teikia Seimui pasibaigus įgaliojimų laikui atleisti iš valstybės kontrolieriaus pareigų Giedrę Švedienę ir siūlo į šias pareigas skirti ekonomistą Arūną Dulkį.

Atleisti G. Švedienę iš valstybės kontrolieriaus pareigų pasibaigus įgaliojimų laikui teikiama nuo balandžio 14 dienos. Skirti A. Dulkį penkerių metų kadencijai į valstybės kontrolės vadovo pareigas siūloma nuo balandžio 15 dienos.

Prezidentės teigimu, Valstybės kontrolei yra patikėtos labai svarbios funkcijos - prižiūrėti, kaip valdomas valstybės turtas, bei užtikrinti viešųjų finansų drausmę vykdant valstybės biudžetą. Todėl ši institucija turi ir toliau išlikti nepriklausoma, objektyvi ir kompetentinga.

Socialinių mokslų daktaras A. Dulkys yra pinigų politikos ir viešųjų finansų valdymo ekspertas, kandidatas turi ilgametę darbo patirtį valstybės institucijose: yra dirbęs Lietuvos banke, Lietuvos monetų kalykloje, Valstybės kontrolėje.

A. Dulkys nuo 2007 metų dirba Valstybės kontrolės 8-ojo audito departamento direktoriumi - šis departamentas atsakingas už Europos Sąjungos struktūrinių lėšų panaudojimo teisingumą. 43 metų A. Dulkys yra dirbęs Seimo Pirmininko sekretoriato vadovu, taip pat buvo Seimo Pirmininko patarėjas ekonomikos klausimais.

Kandidatas ilgą laiką yra dirbęs centriniame banke - konsultavo Lietuvos banko valdybos pirmininką, buvo Lietuvos banko Kasos departamento direktoriumi, taip pat ėjo Lietuvos monetų kalyklos valdybos pirmininko pareigas.

A.Dulkys Vilniaus universitete yra įgijęs ekonomisto išsilavinimą, jam suteiktas socialinių mokslų daktaro laipsnis. Šiuo metu jis dėsto Vilniaus universiteto Ekonomikos fakultete.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder