Į Lietuvą planuoja atvykti Antanas Mockus

Į Lietuvą planuoja atvykti Antanas Mockus

Į Lietuvą planuoja atvykti buvęs kandidatas į Kolumbijos prezidentus, buvęs Bogotos meras, lietuvių kilmės filosofas, matematikas, politikas Antanas Mockus.

Jis patvirtino dalyvausiąs liepos 3-5 dienomis vyksiančiame XV pasaulio lietuvių mokslo ir kūrybos simpoziume, Eltai teigė švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė.

Žymusis Kolumbijos politikas yra lietuvių emigrantų Alfonso ir Nijolės, kurie atvyko į Pietų Ameriką po Antrojo pasaulinio karo, sūnus, labiausiai pagarsėjęs kova su nusikalstamumu ir savo ekscentriškumu.

Komendanto valanda vyrams, siekiant sumažinti nusikalstamumą, siūlymas suteikti sukilėliams žodžio laisvę, kad jie vietoj ginkluotos konfrontacijos rinktųsi diskusiją, studentams atsuktas nuogas užpakalis - tai tik keli charizmatiškojo politiko, profesoriaus poelgiai, patraukę pasaulio žiniasklaidos dėmesį.

A. Mockus du kartus buvo Kolumbijos sostinės Bogotos meru. 2010 metais jis, kaip Žaliųjų partijos kandidatas, dalyvavo šalies prezidento rinkimuose ir pateko į antrąjį turą, tačiau pralaimėjo valdančiosios partijos kandidatui Chuanui Manueliui Santosui (Juan Manuel Santos).

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder