Į Lietuvą Iš Ukrainos perkelta per šimtą lietuvių

Į Lietuvą Iš Ukrainos perkelta per šimtą lietuvių

Pagal lietuvių kilmės ukrainiečių ir jų šeimų perkėlimo iš karo nualintų Rytų Ukrainos teritorijų programą į Lietuvą persikėlė per šimtą tokių asmenų, BNS pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

„Migracijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, iki šiol iš Ukrainos Donecko, Lugansko sričių ir Krymo bei Sevastopolio į Lietuvą persikėlė 124 asmenys“, – rašoma VRM atsakyme.

Vyriausybė apgyvendinti Lietuvoje nuo karo kenčiančius lietuvių kilmės ukrainiečius iš Donecko ir Luhansko sričių bei Rusijos aneksuoto Krymo nusprendė praėjusių metų liepos pabaigoje.

Į Lietuvą atvykstančioms šeimos iš Ukrainos užtikrinama integracija į šalies gyvenimą: laikinas būstas, socialinės pašalpos, lietuvių kalbos, profesiniai mokymai, perkeltų asmenų teritorinis paskirstymas.

Iš viso Ukrainoje yra apie 10 tūkst. lietuvių kilmės asmenų. Oficialiai registruotų Lietuvos piliečių yra apie 1,5 tūkstančio.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder