Į Klaipėdą atvyko pirmieji šauktiniai

Į Klaipėdą atvyko pirmieji šauktiniai

Rugpjūčio 24 d. Lietuvoje pradedama atnaujinta devynių mėnesių nuolatinė privalomoji pradinė karo tarnyba, kurią Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione Klaipėdoje pradeda pirmieji 495 iš 3 tūkst. ją atliksiančių Lietuvos piliečių.

Devynių mėnesių trukmės tarnybą batalione pradės 20-30 metų amžiaus 476 vaikinai ir 19 merginų. Visi jie prašymus, pasirinkdami atlikti šauktinių tarnybą Dragūnų batalione, pateikė savanoriškai. Į batalioną šauktiniai savanoriai nuo pat pirmadienio ryto bus vežami iš visų šešių Regioninių karo prievolės ir komplektavimo skyrių Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje.

Pirmąją atvykimo dieną jaunuoliams bus išduodamos uniformos ir ekipuotė. Kariai susipažins su daliniu ir tą pačią dieną įsikurs kareivinėse.

Pagal mokymų planą, pirmąsias aštuonias savaites šauktiniai dalyvaus baziniame kario kurse, kurio metu kariai lankys teorines paskaitas, mokysis rikiuotės ir karinio statuto, karinės taktikos, inžinerijos, topografijos, ryšių ir medicinos, susipažins su ginklais ir ryšio priemonėmis. Po bazinio kario kurso kariams prasidės specialisto rengimo etapas. Kolektyvinio rengimo metu šauktiniai bus mokomi veikti savo padalinio sudėtyje, atlikti jiems paskirtas užduotis. Kaip ir kituose kariniuose mokymuose, šauktiniai priesaiką Lietuvai duos po kelių savaičių nuo mokymų pradžios.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionas Klaipėdoje yra pasirengęs priimti atvykstančius šauktinius. Batalione iki pirmųjų šauktinių atvykimo buvo atlikta nemažai infrastruktūros atnaujinimo darbų – sutvarkytos gyvenamosios patalpos, įrengtos mokymo klasės, laisvalaikio zonos. Taip pat sukomplektuotas bataliono karių ir civilių darbuotojų personalas. Dragūnų batalionui nuo rugpjūčio pradžios vadovauja majoras Viktoras Bagdonas.

Butigeidžio dragūnų batalione su kariais susitiks ir pasveikins Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas, pajėgų vadai, kiti svečiai.

Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione Klaipėdoje besilankanti Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad čia atvykstantys savanoriai yra motyvuoti, supranta savo atsakomybę ir yra pasiryžę tarnauti Lietuvai.

"Tai visai kitokia kariuomenė, visai kitoks jaunimas. Matau žmones, kurie supranta, ką daro, žino, ko nori, ir pasirengę ginti valstybę", - LRT televizijai Klaipėdoje sakė D. Grybauskaitė.

Dviejų šaukimų metu 2015 m. į kariuomenę planuojama paimti 3 tūkst. asmenų. KAM duomenimis, šiuo metu atlikti karinę tarnybą jau užsiregistravo per 2,5 tūkst. savanorių, todėl privalomo šaukimo šiemet gali nereikėti.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder