Grojimas keturiomis rankomis.

Šventės metu galima išvysti ne vieną įdomų veidą. Vokiečiai smilkina pypkes, prancūzai varlinėja, o šalia "Pajūrio" prekybos centro galima sutikti indėniškų veido bruožų vyriškį, atvykusį tūkstančius kilometrų iš Bolivijos specialiai į Jūros šventę. Jo manymu, šis festivalis - didžiausias Baltijos šalyse.
Milho iš Pietų Amerikos, per atostogas keliaudamas po pasaulį, jau penktus metus užsuka ir į Lietuvą. Indėnas užsiminė, kad neseniai grįžo iš Pietų Korėjoje vykusio Pasaulio futbolo čempionato, į kurį buvo specialiai pakviestas.
Milho Bolivijoje užsiima verslu, tačiau keliaudamas jis tampa gatvės muzikantu. Praeivius indėnas stebina ne tik egzotiškomis tradicinėmis Pietų Amerikos melodijomis, bet ir jų atlikimo būdu. Vienu metu muzikantas pučia savo gamybos fleitą "sykus", brazdina gitarą bei ritmingai krato ant kojų pritvirtintus barškalus iš kriauklių.
Melomanai indėno atliekamas melodijas gali rasti kompaktinėse plokštelėse, kurios yra pardavinėjamos tiesiog gatvėje.
Lėktuvu į Europą atskridęs bolivietis gyvena Palangoje išsinuomotame bute. Į Klaipėdą jis atvyksta savo furgonu, kurio salonas išpuoštas indėniška atributika.
Paklaustas, ar turi vaikų, indėnas šmaikščiai primerkęs akį atkirto: "galbūt". Muzikanto šeima ir draugai didžiuojasi boliviečio užmačia keliauti po pasaulį ir groti savo šalies muziką. Daugelį užsienio kalbų mokantis indėnas ir lietuviškai turi ką pasakyti: "Labas rytas", "chebra, ar patinka mano muzika?"
Muzikantą Lietuva traukia dėl įspūdingos kalbos ir dar įspūdingesnių merginų. Bolivietis teigia, kad visur pasaulyje yra gražių moterų, tačiau Lietuvoje jų "koncentracija yra ypač didelė". Pasibaigus miesto jubiliejaus renginiams, keliaujantis muzikantas vėl susikraus savo mantą ir patrauks į pietus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder