Grėsmė - ne Rusijos tankai, o tariami "turistai“

Grėsmė - ne Rusijos tankai, o tariami "turistai“

Naujasis Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Vytautas Žukas sako abejojantis, kad Rusija veržtųsi į Lietuvą su tankais - jo teigimu, didesnė tikimybė, kad krizės atveju tektų susidurti su kovotojais, kurie į šalį patektų apsimetę civiliais.

„Aš labai abejoju, kad rusai kada nors veršis pas mus su tankais, kaip jie darė per Antrąjį pasaulinį karą“, - interviu savaitraščiui „Veidas“ sakė J.V.Žukas, kuris kariuomenei vadovauti pradeda ketvirtadienį.

Pasak generolo, Lietuva turi rengtis galimai krizei, kuri pasireikštų civilių gyventojų kurstymu.

„Atskris civiliniais lėktuvais turistai: trumpai kirpti, gerai nuaugę vaikinai gražiais drabužiais, ir staiga Vilniuje jų atsiras labai daug. Ir suskris jie ne per vieną dieną, o per kelias savaites. Tada staiga atsiras ir uniformų, ir ginklų“, - sakė J.V.Žukas.

„Jei prasidės kokie neramumai, civilių kurstymas, pasų dalijimas, tai įkandin to pas mus iškart atsiras žmonių ne iš Lietuvos, kurie dar vakar buvo paprasti turistai. Tam reikia būti pasirengusiems ir turėti galvoje, jeigu staiga imtų aštrėti kokia krizė“, - sakė kariuomenės vadas.

52 metų generolas majoras Jonas Vytautas Žukas ketvirtadienį per iškilmingą ceremoniją Katedros aikštėje oficialiai perims pareigas iš kadenciją baigusio generolo leitenanto Arvydo Pociaus.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder