Greitosios pažintys - ištroškusiems naujų kontaktų

Greitosios pažintys - ištroškusiems naujų kontaktų

Greitosios pažintys (angl. "speed dating"), nūdien laikomos vienu populiariausių ir rezultatyviausių būdų draugystės ir meilės kontaktams užmegzti, skinasi kelią ir Lietuvoje. Šį ketvirtadienį sostinėje vyks "Pažinčių maratonas plius" - pristatomasis greitųjų pažinčių vakarėlis.

Širdžių trauka

"Speed dating" būdas sumanytas ir išpopuliarintas amerikiečių. Greitųjų pažinčių tarnybos jau kurį laiką veikia JAV, o Europoje - vos 1-2 metus.

Pasak Kauno UAB "Vacuum" direktoriaus Tomo Girdzijausko, sumaniusio greitųjų pažinčių metodą pritaikyti Lietuvoje, tokios paslaugos kaimyninėse valstybėse kol kas nėra paplitusios, tad bendrovės planuose numatoma sukurti greitųjų pažinčių sistemą, veiksiančią ne vien mūsų šalyje.

Taip arba ne

Greitosios pažintys vyksta specialių vakarėlių metu. Šie paprastai yra dviejų dalių. Pirmosios metu susirinkę žmonės - apie 20 ar daugiau moterų ir tiek pat vyrų - susėda vienas priešais kitą poromis ir trumpai kalbasi.

Pažintinio dialogo laikas svyruoja nuo 3 iki 7 minučių. Pasak T. Girdzijausko, kol kas nuspręsta, jog bendrovės "Vacuum" vakarėliuose bus taikoma 5 minučių sistema, tačiau praktika rodo, jog paprastai dialogai užtrunka kiek ilgiau. Pageidautina išklausinėti kuo daugiau pačiam aktualių dalykų, kad galėtum nuspręsti, ar konkretus žmogus tau patinka. Tai ir pažymi specialioje kortelėje ties pašnekovo slapyvardžiu. "Taip" arba "ne" - priklauso nuo to, ar norėtum pratęsti bendravimą su ja arba juo.

Žinoma, geriausia kortelėje rašyti pokalbiui baigiantis, kai pašnekovas nemato, ką būtent žymiesi, ir nenuliūstų ar nesidžiaugtų per anksti. Po kelių dialogo minučių suskambus signalui, vyras pakyla ir persėda į gretimą vietą - prie kitos pašnekovės. Tad per palyginti trumpą laiką šį bei tą sužinai apie porą dešimčių priešingos lyties atstovų(-ių). Procesas paįvairinamas konkursais ir kitokiomis pramogomis.

Antroji dalis paprastai primena tradicinį šokių vakarą. Dalyviai nerūpestingai leidžia laiką klubinėje aplinkoje, bendrauja. Beje, "speed dating" renginių metu paprastai veikia "meilės paštas" - gali nusiųsti romantišką ar kitokį laiškelį kritusiam ar kritusiai į akį.

Kitą dieną organizatoriai renginio dalyviams praneša apie sutapimus - ar pašnekovai(-ės), tavo pažymėti teigiamai, ir tave išskyrė kaip jiems patrauklų asmenį. Tada jau gali ruoštis susitikti akis į akį.

Pasak T. Girdzijausko, organizavus kelis bandomuosius renginius Kaune, iš dalyvių kritikos nesulaukta: "Jie net sakė, jog belieka tobulinti visą šią sistemą. Beje, antrojo bandymo metu du šiuo būdu susipažinę žmonės tapo pora - tai mus labai nudžiugino".

Garantijų nėra

Greitųjų pažinčių tarnybos neretai savo reklamose akcentuoja, jog jų propaguojamas būdas - bene patogiausias ir patikimiausias darboholiškiems, laiko dūsauti ir abejoti dėl kažkieno simpatijų neturintiems XXI a. vienišiams, vis dėlto trokštantiems sutikti savo antrąją pusę.

Nusivylę "greitosiomis pažintimis" užsimena apie kitą agentūrų veiklos aspektą. Ne paslaptis, jog jos, kaip ir kitokios pažinčių tarnybos, už savo paslaugas - t. y. už teisę dalyvauti vakarėliuose, kurie paprastai rengiami prabangiuose restoranuose ir pan., - ima mokestį.

Tarkim, sudalyvavęs šitokiame renginyje, iš organizatorių gauni pranešimą, jog niekas iš 20-30 moterų (arba vyrų, jei esi dailiosios lyties atstovė) tavęs nepanoro sutikti darsyk. Galimas daiktas, jog tuomet pulsi į neviltį ar paprasčiausiai susinervinsi. Juolab jei, būdamas paveiktas patrauklios ir kažin ką žadančios reklamos, dėjai dideles viltis į vakarėlį, kaip į realią galimybę sutikti gyvenimo meilę, o jo metu kuo nors net susižavėjai.

Natūralu, jog perskaitęs dar ir organizatorių atsiųstą raginimą nenukabinti nosies ir pamėginti vėl, pasijusi patekęs į apsukrių verslininkų pinkles. Juk ne pats tikriniesi, ar kas nors pasižymėjo tave kaip galimą kandidatą į porą - ką gali žinot, gal išties nieko nepatraukei, o gal mėginama sužadinti tavo azartą ir tikri rezultatai specialiai nuslepiami.

Vis dėlto didžioji dalis "greitųjų pažinčių" organizatorių paslaugas pristato kaip netradicinę pramogą, įdomų žaidimą. Pridurdami praktiškai nustatytą faktą, jog 20 proc. "speed dating" dalyvių neįpareigojantis flirtas ilgainiui išsirutulioja į ilgalaikį ir tvirtą ryšį.

Bilietai - nepigūs

Lietuvoje reguliarius vakarėlius jau nuo šios savaitės planuojančios rengti inovacijų kompanijos "Vacuum" atstovų teigimu, jų akcentai: galimybė susirasti draugų, verslo partnerių, paflirtuoti, sutikti savo antrąją pusę bei tiesiog smagiai praleisti laiką.

Pasak T. Girdzijausko, visa sistema turėtų pradėti veikti nuo rudens. Bus pradėti platinti bilietai į kelių tipų vakarėlius.

Kvietimas į įprastą "speed dating" vakarėlį, kaip planuojama, kainuos 25-35 Lt, o galimybė dalyvauti vadinamajame "exclusive party" renginyje atsieis 50-100 Lt. Pastarieji iš pradžių vyks kaukių baliaus stiliumi, o vėliau bus sukurta ir kitokių variantų.

Valerija LEBEDEVA

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder