Gintaras Steponavičius stabdo narystę partijoje

Gintaras Steponavičius stabdo narystę partijoje

Seimo narys liberalas Gintaras Steponavičius stabdo narystę Liberalų sąjūdžio partijoje. Tai politikas daro paaiškėjus, kad korupcijos byloje jam suteiktas specialiojo liudytojo statusas.

Apie tai politikas paskelbė pirmadienio rytą savo paskyroje socialiniame tinklapyje.

"Kaip ir visi Lietuvos žmonės, labai noriu, kad teisėsauga Eligijaus Masiulio bylą ištirtų kaip galima greičiau. Tuomet bus sudėti visi taškai ant "i", baigsis spėliojimai, gandai ir interpretacijos.

Praėjusią savaitę kalbėjau su prokuroru. Mes sutarėme susitikti šį penktadienį. Noriu aptarti vykdomą tyrimą ir atsakyti į papildomus klausimus, jei tokių kils. Šiame susitikime taip pat aptarsime pastarųjų dienų aktualiją - mano statusą byloje. Mano atsakingas požiūris į šį tyrimą nesikeičia. Noriu, kad visuomenei būtų atsakyta į visus rūpimus klausimus.

Man, kaip liberalui, labai apmaudu, kad visa ši istorija gali pakenkti partijai, kuri su tuo neturi nieko bendro. Esu vienas iš Liberalų sąjūdžio įkūrėjų, todėl man partija yra labai brangi. Įvertinęs dabartinę situaciją nutariau laikinai sustabdyti savo narystę Liberalų sąjūdyje. Tikiuosi, kad trumpam, kad tyrimas ilgai netruks. Tikiuosi visų supratimo. Neabejoju, kad pasibaigus šiai istorijai tapsime dar stipresni ir vieningesni. Ačiū už palaikymą", - "Facebook" paskyroje rašo G. Steponavičius.

ELTA primena, kad G. Steponavičiui korupcijos byloje suteiktas specialiojo liudytojo statusas, patvirtino Generalinė prokuratūra, tačiau daugiau detalių nepateikiama.

G. Steponavičius tyrime, kuriame dėl korupcijos kaltinamas jo buvęs partijos kolega Eligijus Masiulis, apklaustas rugpjūtį. Portalo Defi.lt žiniomis, prokurorai aiškinasi, ar kyšis, kurio ėmimu įtariamas E. Masiulis, galėjo būti skirtas ne tik jam, bet visai Liberalų sąjūdžio partijai.

Teisėsauga įtaria, kad E. Masiulis 106 tūkst. eurų kyšį galėjo paimti iš koncerno "MG Baltic" viceprezidento Raimondo Kurlianskio.

Specialiojo liudytojo statuso G. Steponavičiui suteikimas reiškia, kad yra duomenų, jog galbūt buvo padaryta nusikalstama veika, tačiau nepakanka įrodymų įtarimams pareikšti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder