Generalinio prokuroro pavaduotoju skiriamas Darius Karčinskas

Generalinio prokuroro pavaduotoju skiriamas Darius Karčinskas

Prezidentė Dalia Grybauskaitė generalinio prokuroro Evaldo Pašilio teikimu paskyrė generalinio prokuroro pavaduotoju Darių Karčinską. Prieš pasirašydama dekretą šalies vadovė buvo susitikusi su kandidatu ir aptarė prokuratūros veiklos, ikiteisminių tyrimų kokybės gerinimą, viešojo intereso gynimą. Numatoma, kad D. Karčinskas prisieks dar pirmadienį.

Prokuratūros sistemoje D. Karčinskas dirba nuo 1996-ųjų, šiuo metu jis eina Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotojo pareigas. Prieš tai D. Karčinskas dirbo Vilniaus miesto apylinkės prokuratūroje, vėliau - Vilniaus apygardos prokuratūros Nusikaltimų valstybei ir visuomenės saugumui skyriuje, o 1999 metais pradėjo dirbti Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamente.

51 metų D. Karčinskas specializuojasi sudėtingų ekonominių ir finansinių nusikaltimų tyrimuose. Prokuroras nuolat dalyvauja tarptautiniuose projektuose, taip pat skaito paskaitas, susijusias su finansinių nusikaltimų tyrimu. Už pavyzdingai atliekamas tarnybines pareigas D. Karčinskas ne kartą buvo skatintas, jam suteiktas vyriausiojo justicijos patarėjo kvalifikacinis rangas, teigiama pranešime spaudai.

Paskirtasis pavaduotojas teisininko profesinę kvalifikaciją įgijo Vilniaus universiteto Teisės fakultete, nuolat tobulinasi prokurorams ir teisininkams skirtuose mokymuose, seminaruose. 

Generalinio prokuroro pavaduotojus skiria ir iš pareigų atleidžia Respublikos Prezidentas generalinio prokuroro teikimu.

Prokuratūros įstatymas numato, kad generaliniu prokuroru ir jo pavaduotoju gali būti skiriamas asmuo, kuris yra ne jaunesnis kaip 35 metų, nepriekaištingos reputacijos, moka valstybinę lietuvių kalbą, turi Lietuvos Respublikos pilietybę, aukštąjį universitetinį teisinį išsilavinimą ir yra įgijęs teisės bakalauro ir teisės magistro ar teisininko profesinį kvalifikacinį laipsnį, turi ne mažesnį kaip dešimties metų tarnybos prokuroru arba kito teisinio darbo stažą.

Generalinio prokuroro pavaduotojais taip pat dirba Žydrūnas Radišauskas ir Margarita Šniutytė-Daugėlienė. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder