Generalinė prokuratūra peržiūri visus nutrauktus tyrimus dėl smurto prieš vaikus

Generalinė prokuratūra peržiūri visus nutrauktus tyrimus dėl smurto prieš vaikus

Generalinio prokuroro Evaldo Pašilio nurodymu penktadienį pradedamas tarnybinis patikrinimas dėl 2016 m. gruodžio 1 d. priimto nutarimo nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl nežymaus mažamečio vaiko sveikatos sutrikdymo, teigiama prokuratūros pranešime žiniasklaidai.

Kauno apylinkės prokuratūros Kėdainių skyriuje, prokuratūros vadovų sprendimu, taip pat pradedamas kompleksinis viso skyriaus veiklos patikrinimas.

Aukštesniam prokurorui patikrinus minėtą nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą, penktadienį priimtas sprendimas jį atnaujinti ir toliau tirti apjungus su ketvirtadienį Kauno apygardos prokuratūroje pradėtu ikiteisminiu tyrimu. Atlikti šį ikiteisminį tyrimą pavesta Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Penktadienio rytą nuo patirtų sužalojimų mažamečiam vaikui mirus, ikiteisminis tyrimas perkvalifikuotas į tyrimą dėl tyčinio nužudymo. 

Generalinės prokuratūros vadovybė taip pat priėmė sprendimą nedelsiant patikrinti visus nutrauktus ikiteisminius tyrimus, kurių metu buvo tirtos aplinkybės, susijusios su galimai nuo smurto artimoje aplinkoje nukentėjusiais nepilnamečiais.

Siekiant, kad tokio pobūdžio ikiteisminiai tyrimai būtų atliekami kiek įmanoma kokybiškiau ir išsamiau, artimiausiu metu taip pat bus papildytos ir generalinio prokuroro rekomendacijos, kuriose aukštesniam prokurorui bus nurodyta privaloma tvarka atlikti tokių nutrauktų ikiteisminių tyrimų patikrinimą.

Atsižvelgiant į penktadienį inicijuotų ir jau pradėtų vykdyti priemonių eigą bei rezultatus, taip pat dalyvaujant šiuo klausimu organizuojamose diskusijose, pasitarimuose su kitomis atsakingomis institucijomis, prokuratūra artimiausiu metu svarstys ir kitas tikslines priemones.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder