Gėlių lietus Žolinės šventei netrukdė.

Rugpjūčio 15-ąją pliaupęs lietus nesutrukdė klaipėdiečiams švęsti šv. Marijos Mergelės ėmimo į dangų arba Žolinės šventės.
Ryte, nešini lauko ir darželio gėlių puokštėmis, miestelėnai rinkosi į Žolinės atlaidus šv. Kazimiero parapijos bažnyčioje. Vėliau, po pietų, klaipėdiečius švęsti Žolinę pakvietė vasaros kavinė "Vaiva".
Kavinės kiemas šventinį savaitgalį pasipuošė uostamiesčio floristų sukurtais spalvingais žolynų ir gėlių kilimais.
Gėlių menininkų darbas neliko neįvertintas. Patys floristai, šventės organizatoriai, žiūrovai išrinko įspūdingiausią floristikos kilimą. Juo tapo gėlių salono "Florika" komandos nupinta kompozicija. Jos kūrėjams teko UAB "Forena" įsteigta 1000 Lt premija.
Žolinių šventę "Vaivoje" pristatęs dienraštis "Vakarų ekspresas" žiniasklaidos prizą - "Vakarų ekspreso" prenumeratą nuo rugpjūčio 19 d. iki metų pabaigos - įteikė dar vieno nuostabaus floristikos kilimo autoriams - gėlių salono "Florida" komandai.
Klaipėdos pramonės ir amatų rūmų atstovai visiems floristams įteikė diplomus, o Žolinių šventės organizatorius apdovanojo žolynų vainikais.
Žolinių šventės dalyvius ir organizatorius penktadienio vakarą sveikino ir pats miesto meras R. Taraškevičius su žmona, Lietuvos krikščioniškojo fondo aukštosios mokyklos Lituanistikos studijų katedros vedėja Eglė Zalatoriūtė, Maskvos tarptautinės floristų mokyklos atstovas Stasas Zubovas, visus susirinkusiuosius laimino ir šnekino šv. Bernardino pranciškonų vienuolis, LTV laidos "Atverk duris" vedėjas brolis Astijus.
Šventės dalyvius linksmino popmuzikos grupė "Angelas" ir Ramūnas Grybauskas. Ir nors visą vakarą su trumpomis pertraukėlėmis lijo lietus, šokančiųjų per Žolinę netrūko, o floristai netgi džiaugėsi, kad gėlių lietus pasitarnauja kilimams, nereikia kompozicijų specialiai laistyti.
Padangei prašviesėjus, šeštadienį, prie "Vaivos" žmonės būriavosi visą dieną ir nenoriai skirstėsi gerokai po vidurnakčio.
Šventusius antrąją dieną, "Vaiva" vaišino Žolinių pyragu. Susirinkusieji su malonumu dalyvavo įvairiose atrakcijose ir žaidimuose, o vakare, skambant šokių muzikos grupės "Hobi" atliekamoms melodijoms, poros sukosi šokių sūkuryje.
"Nors tai buvo pirmas mūsų "blynas", tačiau Žolinių šventė tikrai pavyko. Sulaukėme daug padėkų, o taip pat ir verslininkų pažadų padėti organizuoti šventę kitąmet. Tad tikimės, kad kitąmet Žolinę švęsime dar linksmiau", - sakė šventės projekto autorė ir režisierė Audronė Garnelytė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder