"Gelbėtojas" nori tapti meru

"Gelbėtojas" nori tapti meru

Gyvenimo vingiai

TV3 laidos "TV pagalba" vedėjas ir laidos "Komanda" žurnalistas J. Stanevičius kitais metais tikisi tapti politiku.

Iš Klaipėdos miesto į kaimą Skuodo rajone persikėlęs gyventi "gelbėtojas" žada dalyvauti už pusmečio vyksiančiuose naujuose savivaldybių tarybų rinkimuose ir netgi ruošiasi iškelti savo kandidatūrą mero postui užimti.

Paskui girininko dukrą

28-erių metų J. Stanevičius praėjusiais metais tapo Lietuvos konservatorių partijos nariu. Tačiau ne tik ši aplinkybė paskatino jauną vyrą pradėti savo politinę karjerą. Ir ne sostinėje ar uostamiestyje, o būtent vadinamojoje provincijoje.

Anot J. Stanevičiaus, Skuodo rajonas jam - naujai atrasta žemė, į kurią "gelbėtoją" atvedė meilė.

Prieš daugiau nei dvejus metus įsiplieskusi jausmų ugnis tarp J. Stanevičiaus ir dvidešimtmetės girininko dukros Ievos Kalvaitytės liepsnoja iki šiol.

Žinomas žurnalistas neslepia savo jausmų: "Myliu šį žmogų ir norėčiau, kad ji ištekėtų už manęs".

Dabar J. Stanevičius turi sodybą ir žemės Skuodo rajono Lenkimų seniūnijoje, Veitų kaime. J. Stanevičius - vienintelis registruotas kaimo gyventojas.

Televizijos neatsisakys

Prieš metus Skuodo rajone apsigyvenęs J. Stanevičius sako, kad pradėti savo politinę karjerą apsisprendė būtent Skuodo rajone ir dėl šios vietovės įdomumo. Šiam sprendimui pritarė ir konservatorių partijos lyderiai.

"Skuodo regionas, matyt, yra vienas konservatyviausių visoje Lietuvoje, visi iš ten bėga, liko tik vaikai ir senutės. O mūsų mintis - kelti ir kurti šį nykstantį kraštą. Juk ten nei aukštesniosios mokyklos nėra",- pasakojo J. Stanevičius.

Paklaustas, ar tiesą kalba žmonės apie jo norus tapti ne tik Tarybos nariu, bet ir Skuodo rajono meru, J. Stanevičius klausimą pavadino nekorektišku ir slidžiu: "Norai yra norai, o galimybės yra galimybės. Bandysiu kelti savo kandidatūrą. Juk merą renka ne paprasti žmonės, o Tarybos nariai."

Anot "gelbėtojo", jeigu per ateinančius rinkimus konservatoriai gaus Taryboje daugiau nei penkias vietas, tai tada bus aiškiau.

Jeigu 2007-ųjų pavasarį J. Stanevičius vis dėlto taps Skuodo rajono politiku, darbo televizijoje jis atsisakyti neketina.

Bus "fuksu"

Kandidato į Tarybos narius nė kiek netrikdo ir tai, kad potencialiems rinkėjams jis negalės pasigirti turįs aukštojo mokslo baigimo diplomą, nes yra baigės tik vidurinę mokyklą.

"Gelbėtojas" teisinasi, kad nuo vaikystės daug dirbo: "Esu studijavęs lietuvių filologiją, bet mečiau. Po to - mechanikos inžineriją. Vėl mečiau."

Šią vasarą J. Stanevičius įstojo į Klaipėdos universiteto Socialinių mokslų fakultetą. Nuo rugsėjo 1-osios šviežiai iškeptas pirmakursis ims krimsti socialinės geografijos mokslus.

Natalija MOGUČAJA

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder