Gėjų paradas: Petro Gražulio byla nutraukta

Gėjų paradas: Petro Gražulio byla nutraukta

Liepos 28 d. Vilniaus miesto apylinkės teismas išnagrinėjęs administracinio teisės pažeidimo bylą, kurioje Petras Gražulis buvo traukiamas administracinėn atsakomybėn, nutarė bylą nutraukti, kadangi pasibaigė administracinės nuobaudos skyrimo terminas.

P. Gražuliui administracinio teisės pažeidimo protokolas buvo surašytas dėl to, kad jis 2013 m. liepos 27 d., Vilniuje, nepaklauso policijos pareigūnų reikalavimui sustoti ir neiti į renginį „Baltic Pride 2013“ bei neperžengti specialios policijos juostos STOP POLICIJA, savo aktyviais veiksmais, naudodamas grubią jėgą bei stumdamas pareigūnus, bandė prasiveržti į renginį, sulaikymo metu garsiai šaukė bei bandė ištrūkti, į reikalavimus nusiraminti nereagavo, tokiu būdu nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų ir padarė minėtą administracinį teisės pažeidimą, rašoma Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su visuomene Airinės Šerelytės pranešime.

Seimo 2013 m. spalio 8 d. posėdžio metu rezoliucijos „Dėl sutikimo suvaržyti Lietuvos Respublikos Seimo nario P. Gražulio laisvę“ priėmimui pritarta nebuvo.

Nutarimas per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder