Eugenijus Gentvilas apie „MG Baltic“ korupcijos bylą: manau, kad yra įklimpę daugiau

Eugenijus Gentvilas apie „MG Baltic“ korupcijos bylą: manau, kad yra įklimpę daugiau

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas, kalbėdamas apie pastaruoju metu viešumoje naujais faktais aplipusią koncerno „MG Baltic“ politinės korupcijos bylą, sako manąs, kad „yra įklimpę daugiau“. Liberalas stebisi, kodėl į viešumą neišlenda ryšiai apie socialdemokratus.

Pasak E. Gentvilo, jei iš viso politinės korupcijos byloje buvo apklausta apie 50 praėjusios kadencijos Seimo narių, tai jam kol kas žinomi tik 15. 

”Tai dar 35 nėra išviešinti, kad jie yra apklausti“, - skaičiavo E. Gentvilas.

Liberalų lyderis „Žinių radijui“ sakė, kad jam sunku patikėti, jog tarp politikų, su kuriais „MG Baltic“ kontaktavo ir galimai siekė daryti įtaką, nėra praėjusios Seimo kadencijos socialdemokratų.

„Man sunku patikėti, kad Kurlianskis bandė užmezginėti ne visai teisingus ar net korupcinius ryšius su opozicinių konservatorių ar liberalų atstovais ir niekaip nebendravo, nekontaktavo su tuometinių valdančiųjų socialdemokratų atstovais“, - samprotavo E. Gentvilas, linkėdamas, kad visi vagys būtų išgaudyti, o nekaltieji - išteisinti. 

E. Gentvilo nuomone, situacija rodo, kad tiek visuomenė, tiek žiniasklaida neturi pasitikėti politikais, kurie moralizuoja partijoms, ant kurių krito korupcijos šešėlis. 

„Buvo „šventieji“ konservatoriai, kurie apraudojo liberalų „kapelį“ ir sakė, kad visoje Lietuvoje nutrauks koalicines sutartis su liberalais. Tai pradėjo svarstyti. Na, pasirodo, dabar ir pačių problemos labai panašios“, - aiškino E. Gentvilas.

Pasak jo, labai panaši situacija yra ir su „valstiečiais“, kurie garsiai kalba apie viešumoje pasirodžiusias konservatorių bendravimo su „MG Baltic“ aplinkybes. 

„Dabar „valstiečiai“ rėkauja, kaip čia visos politinės partijos yra pajuodusios. Aš manau, kad jeigu pavyktų pradėti „Agrokoncerno“ įtakos politinei veiklai tyrimus, tai paaiškėtų, kad ten dar blogiau gali būti. Todėl pasitikėti politikų karo šokiais, džiaugsmų šokiais arba rypavimai, tikrai nebūtinai rinkėjams ar žiniasklaidai verta. Čia dar gali būti visko“, - apibendrino politikas.

„MG Baltic“ politinės korupcijos byloje kaltinimai yra pareikšti koncernui „MG Baltic“, Liberalų sąjūdžiui bei Darbo partijai. Politine korupcija kaltinamas buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis. Kaltinimai pareikšti ir buvusiems liberalams - Eligijui Masiuliui, Šarūnui Gustainiui, Seimo nariui Gintarui Steponavičiui. Politinės korupcijos šešėlis taip pat krinta ant buvusio „darbiečio“ Vytauto Gapšio.

Pastarąją savaitę konservatorių partiją nemalonumai užgriuvo paaiškėjus, kad konservatorius Laurynas Kasčiūnas, būdamas visuomeniniu Irenos Degutienės patarėju, bandė prikalbinti ją balsuoti už liberalo Šarūno Gustainio siūlomas Vartojimo kreditų įstatymo pataisas.

Konservatorių partijos Priežiūros komitetas metams suspendavo į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) akiratį patekusio L. Kasčiūno narystę partijoje, pats L. Kasčiūnas sako gerbiąs tokį sprendimą. 

Be to, paaiškėjo, kad konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis taip pat susitikinėjo su R. Kurlianskiu ir jam „Stiklių“ restorane pristatė politinę partijos programą. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder