Etikos sargai STT prašymu apklausė Naglį Puteikį

Etikos sargai STT prašymu apklausė Naglį Puteikį

Trečiadienį Seimo etikos ir procedūrų komisijoje svarstyti klaipėdiečio Naglio Puteikio komentarai Specialiosios tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos atžvilgiu.

Posėdžio metu išklausyti N. Puteikio ir STT atstovų pasiaiškinimai bei argumentai, pradėtas tyrimas, jo išvados bei sprendimas bus skelbiami vėliau.

Seimui STT pasiskundė, kad kalbėdamas per televizijos ir radijo laidas N. Puteikis Klaipėdos valdybos pareigūnus vadino verslininkų tarnais, "sttešnikais", "svoločiais" ir taip sąmoningai diskreditavo tarnybą bei menkino jos darbą kovojant su korupcija. Taip pat manoma, jog klaipėdietis galimai pažeidė politiko elgesio kodekso normas.

Taip N. Puteikis esą kalbėjo dar eidamas Kultūros paveldo departamento (KPD) Klaipėdos teritorinio padalinio vadovo pareigas ir atsisakęs suderinti žemės sklypo Herkaus Manto g. 11 detalųjį planą, nors to reikalavo net neskundžiamas teismo sprendimas. Dėl pastarojo fakto N. Puteikiui iškelta baudžiamoji byla, kuri Klaipėdos miesto apylinkės teisme bus pradėta nagrinėti ketvirtadienį - buvęs paveldosaugininkas kaltinamas piktnaudžiavimu bei teismo sprendimo nevykdymu.

Planams buvusio "Vaivos" kino teatro statyti šešis daugiaaukščius nepritariantis N. Puteikis neišsižada savo žodžių, jog "verslo rykliai" gali daryti įtaką Klaipėdos teisėsaugininkams.

Beje, pirmadienį KPD kreipėsi į Generalinę prokuratūrą ir STT vadovą dėl Klaipėdos valdybos pareigūnų bei vietos prokurorų "nusikalstamų veiksmų piktnaudžiaujant savo įgaliojimais", kurie neva "trukdo departamentui vykdyti savo funkcijas".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder