Etikos sargai nutraukė tyrimą dėl ministro Vytenio Povilo Andriukaičio elgesio

Etikos sargai nutraukė tyrimą dėl ministro Vytenio Povilo Andriukaičio elgesio

Nesant konkrečių duomenų, kad sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis naudojosi tarnybiniu transportu savo reikmėms, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nutraukė tyrimą dėl ministro elgesio

Nors VTEK kelia abejonių V. P. Andriukaičio, kaip sveikatos apsaugos ministro, vizito į LSDP Raseinių skyriaus konferenciją tikslingumas (renginys nebuvo viešai nurodytas ministro darbotvarkėje ir nėra tiesiogiai susijęs su jo einamomis pareigomis), tačiau, atsižvelgiant į aplinkybę, kad šis vizitas nebuvo ministro apsilankymo Raseinių rajono savivaldybėje tikslas - užsukta tik 10-čiai minučių, pakeliui į Vilnių -, tyrimo metu surinkti duomenys neleidžia vienareikšmiškai teigti, jog ministras tarnybinį transportą naudojo asmeninio pobūdžio reikmėms.

Dėl to VTEK, nesant konkrečių duomenų, kad sveikatos apsaugos ministras V. P. Andriukaitis, kovo 15 d. lankydamasis Raseinių rajono savivaldybėje, naudojosi savo pareigomis asmeninei naudai gauti ir valstybės valdomu turtu ne tarnybinei veiklai, nusprendė tyrimą dėl jo elgesio atitikties Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatoms nutraukti.

Pranešime VTEK buvo teigiama, kad kovo 15 d. į Raseinius darbo reikalais nuvykęs ministras po darbo valandų ministerijai priklausančiu automobiliu atvyko ir į šiame mieste vykusį politinės partijos renginį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder