Eligijus Masiulis: esame tikrieji savivaldos rinkimų laimėtojai

Eligijus Masiulis: esame tikrieji savivaldos rinkimų laimėtojai

Lietuvoje jau subrendo nauja politinė karta, kuriai priimtinos liberalios idėjos, mano daugiau nei dvigubai daugiau mandatų šiuose rinkimuose iškovojęs Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis (LRLS).

LRLS Lietuvoje tarp partijų liko trečias - surinkusi 15,52 proc. rinkėjų balsų, ši politinė jėga tik nežymiai nusileido konservatoriams ir savivaldos rinkimuose pasirodė geriausiai per savo istoriją. Partijos užsitikrintų savivaldos mandatų skaičius ūgtelėjo nuo 100 iki 221.

Sostinės savivaldybėje liberalai siekė gauti 14-15 vietų ir jas jau užsitikrino.

"Rezultatas mus labai įpareigoja. Besidžiaugdami suprantame, kad rinkimai tęsiasi, - dėsime maksimalias pastangas", - pirmadienį LRLS spaudos konferencijoje sakė partijos pirmininkas Eligijus Masiulis.

Keturiolika šios partijos kandidatų pateko į antrą merų rinkimų turą, Rietave laimėta jau pirmajame etape. Liberalai skaičiuoja mandatų negavę penkiose savivaldybėse.

"Šių rinkimų nugalėtojai yra trys: socialdemokratai, konservatoriai ir liberalai. Bet jei žiūrėsime į ankstesnių rinkimų rezultatus, Liberalų sąjūdis gerokai pagerino savo pozicijas, lyginant su kitais menamais laimėtojais", - sakė partijos pirmininkas.

E. Masiulis įžvelgia, kad partijos sėkmę lėmė tiek apgalvota rinkimų kampanija ir aiški programa, tiek pasikeitusi visuomenė.

"Lietuvoje jau subrendo nauja politinė karta, kuriai priimtinos liberalios idėjos. Tai jaučiasi važinėjant pas žmones. Mes su partijos nariais ir savanoriais savo kampaniją vykdėme labai aktyviai. Tai pasiteisino tiek Vilniuje, tiek kituose miestuose", - sakė E. Masiulis.

LRLS džiaugėsi regionuose - Plungėje, Rietave, Anykščiuose, Kaišiadoryse, Trakuose, Elektrėnuose, Varėnoje - pasiektais rezultatais, taip pat į antrą turą Seimo rinkimuose Žirmūnų vienmandatėje apygardoje patekusio Šarūno Gustainio sėkme. Tačiau E. Masiulis neslėpė nusivylimo, kalbėdamas apie Kauną ir Marijampolę.

"Čia nemažą vaidmenį suvaidino rinkimų komitetai, tikimės, kad jie pateisins gyventojų lūkesčius. Matau tendenciją, kad centro dešiniosioms jėgoms atsiranda galimybė iš opozicijos tapti valdančiąja dauguma, tam reikia bendradarbiauti su komitetais. Kas 2016 m. patrauks rinkimų komitetų rinkėjų dėmesį, tas ir laimės tų metų Seimo rinkimus", - mano liberalų pirmininkas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder