Eligijus Masiulis areštuotų pinigų neatgaus

Eligijus Masiulis areštuotų pinigų neatgaus

Vilniaus apygardos teismas atmetė Eligijaus Masiulio gynėjo skundą ir paliko galioti byloje priimtus sprendimus dėl ribojamų nuosavybės teisių – piniginių lėšų arešto.

Teismas, išnagrinėjęs ikiteisminio tyrimo medžiagą konstatavo, kad skundžiami sprendimai priimti nepažeidžiant įstatymo reikalavimų, yra teisėti ir pagrįsti, todėl jų keisti ar naikinti nėra pagrindo. Taip pat teismas neįžvelgė pagrindo teigti, kad taikoma nuosavybės teisių apribojimų apimtis šioje tyrimo stadijoje yra neproporcinga ir mažintina.

Nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Įtarimų politinės korupcijos byloje sulaukęs buvęs Seimo narys Eligijus Masiulis per teismą bandė atgauti jo namuose rastus ir areštuotus pinigus.

Anksčiau skelbta, kad E.Masiulio namuose pernai gegužę pareigūnai rado ir paėmė 250 tūkst. eurų. Todėl įtarimai jam pateikti ne tik dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu, bet ir neteisėto praturtėjimo.

Dėl teisėsaugos areštuotų pinigų iš pradžių įtariamasis kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą. Tačiau šis teismas vasario 15 dieną prašymą grąžinti pinigus atmetė.

E.Masiulis kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą. Jo skundą teisėjas Ernestas Rimšelis trečiadienį nagrinės rašytinio proceso tvarka, šalims nedalyvaujant.

„Skundžiasi, kad visus pinigus areštavo. Detalių teisėjas neleidžia atskleisti. Prašo nuimti areštą per kratas namuose rastiems pinigams“, – BNS sakė teismo atstovė spaudai Raimonda Jagminaitė.

Ji nedetalizavo, kokia suma nurodoma E.Masiulio skunde.

Prokuratūra yra skelbusi, jog teisėsauga tiria įtarimus, kad pas tuometinį parlamentarą E.Masiulį buvo rasta didelė suma, kurią galbūt perdavė verslo koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis.

„Yra įtarimų, kad pas gerbiamą Seimo narį E.Masiulį rasta didelė pinigų suma. Jos šaltinis yra R.Kurlianskis“, – žurnalistams yra sakęs prokuroras Justas Laucius. Pasak prokuroro, tyrime figūruoja 106 tūkst. eurų suma.

Teisėsauga įtaria, kad E.Masiulis iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento R.Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder