Eligijui Masiuliui oficialiai pareikšti įtarimai

Eligijui Masiuliui oficialiai pareikšti įtarimai

Tęsiant ikiteisminį tyrimą, kuriame vieno verslo koncerno atstovui buvo pareikšti įtarimai perdavus itin stambaus masto kyšį buvusiam Seimo nariui Eligijui Masiuliui bei įtarimai dėl galimai neteisėto disponavimo valstybės paslaptį sudarančia informacija, tyrimą kontroliuojantys ir jam vadovaujantys Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai antradienį pareiškė įtarimus ir apklausė buvusį Seimo narį E. Masiulį.

E. Masiuliui įtarimai pareikšti dėl Baudžiamojo kodekso 226 str. „Prekyba poveikiu" 3 ir 4 dalyse nurodytų nusikalstamų veikų bei dėl 1891 straipsnio „Neteisėtas praturtėjimas" 1 dalyje numatyto nusikaltimo.

Šiuo metu ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad E. Masiulis, būdamas valstybės tarnautoju, tai yra Seimo nariu, parlamentinės politinės partijos pirmininku ir šios politinės partijos Seime frakcijos seniūnu, koncerno atstovui R. K. už tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus pažadėjo, susitarė priimti ir savo bei kitų naudai priėmė 106 000 eurų kyšį - ši suma 11 kartų viršija teisės aktuose nurodytą didelės vertės kyšio (250 MGL arba šiuo metu 9415 eurų) dydį. Pranešime apie įtarimą taip pat nurodoma, kad turimais duomenimis įtariamasis galimai yra žadėjęs veikti dėl šių naudingų koncernui sprendimų pats bei paveikti tai daryti kitus asmenis.

Įtarimas dėl neteisėto praturtėjimo pareikštas atsižvelgiant į tai, kad atliktos kratos metu E. Masiulio namuose buvo rasta didelė pinigų suma - apie 250 000 eurų, kuri, kaip įtariama šiuo metu, negalėjo būti įgyta teisėtai.

Po apklausos E. Masiuliui skirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Konstitucijos 62 straipsnio 2 dalyje nustatyta, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, taip pat negali kitaip būti suvaržyta jo laisvė. Todėl pirminiame tyrimo etape, tuo metu, kai E. Masiulis buvo Seimo narys ir turėjo teisinį imunitetą, jis buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Kaip buvo pranešta, ikiteisminį tyrimą dėl įtariamo kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu stambiu mastu pradėjo ir atlieka Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorų grupė.

„Su pareikštais įtarimais nesutinku", - po apsilankymo Generalinėje prokuratūroje žurnalistams teigė E. Masiulis. Anot buvusio Seimo nario, prieš pateikiant daugiau komentarų jis norėtų atidžiau susipažinti su jam pareikštais įtarimais.

E. Masiulis teigia gavęs ikiteisminį tyrimą prižiūrinčio prokuroro įpareigojimą neatskleisti tyrimo detalių, tačiau teigė, kad jo istorija turėjo įtakos pasitikėjimui visa politine sistema.

„Žmogiškąja prasme aš labai išgyvenu ir labai apgailestauju dėl to, kas yra įvykę, dėl to, kad būdamas viešas asmuo, sukėliau tokį rezonansą, patekdamas į tokias kontraversiškas istorijas", - kalbėjo E. Masiulis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder