Dingo į Nidą skridusio parasparnio pilotas

Dingo į Nidą skridusio parasparnio pilotas

Iš Vilniaus į Nidą ketvirtadienį skridęs parasparnininkas dingo šios gyvenvietės apylinkėse, sako jo paiešką vykdančių Karinių jūrų pajėgų atstovas.

„Paieškos rajonas buvo nustatytas pagal gautą informaciją iš ryšio operatorių apie paskutinę to dingusio asmens telefono buvimo vietą“, – BNS penktadienį sakė komandoras leitenantas Ramūnas Kažerskas.

Pasak jo, šiuo metu paieškos rajonas nusidriekęs apie 10 kilometrų aplink Nidą ir yra nuolat plečiamas. Karininkas teigė, jog pareigūnai dirbo visą naktį, du kartus buvo pakelti kariuomenės sraigtasparniai, paieškai pasitelkti ir kariniai laivai.

Pasak R. Kažersko, neatmetama galimybė, jog parasparnininkas galėjo nukristi ir sausumoje, ir į jūrą.

Penktadienio rytą jo paieška tęsiama.

„Dabar tikimės geresnių rezultatų, nes švinta. Šviesiuoju paros metu stebėjimo laukas yra didesnis“, – sakė komandoras.

Pranešimas apie dingusį pilotą iš Bendrojo pagalbos centro gautas apie 21 valandą ketvirtadienį. Pirminiais duomenimis, vyras Nidoje turėjo nusileisti apie 18 valandą.

Kaip BNS sakė Bendrojo pagalbos centro (BPC) atstovė viešiesiems ryšiams Vilma Juozevičiūtė, į BPC kreipės dingusio 1977 metais gimusio vilniečio draugas, kuris turėjo jį nusileidusį pasiimti.

„Jis turėjo nusileisti Nidoje, (pranešėjas) važiavo jo pasiimti, bet nutrūko ryšys. Paskutinis kontaktas buvo 17 valandą, parašė žinutę, kad leisis Nidoje, po to dar buvo gyva transliacija feisbuke, kur jis pranešė, kad yra 2 kilometrų aukštyje ir iki Nidos likę 5 kilometrai. Paskui, kai jo draugas nuvyko į Nidą, buvo dingęs ryšys, telefonas išjungtas, racija nesusijungia“, – sakė BPC atstovė.

Paieškos ir gelbėjimo darbus be Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro vykdo pasieniečiai ir policijos pareigūnai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder