Didieji miestai sieks palankesnių įstatymų

Didieji miestai sieks palankesnių įstatymų

Penktadienį Klaipėdoje pirmą kartą vyko Lietuvos didžiųjų miestų forumas. Jo metu penkių didžiausių Lietuvos miestų merai ar jų atstovai bei savivaldybių administracijų darbuotojai svarstė visiems miestams rūpimus klausimus.

Forumo metu aptartos svarbios problemos: situacija atliekų tvarkymo sektoriuje, rajoninių savivaldybių teritorijose gyvenančių mokinių vežiojimo išlaidos, mokyklų ūkinių išlaidų kompensavimas bei mokinių priėmimo tvarka, teritorijų planavimo sunkumai ir lėšų paskirstymas kelių priežiūrai ir plėtrai.

Diskusijų metu buvo iškelta ir daugiau klausimų, tačiau juos nutarta svarstyti jau kito forumo metu Vilniuje.

Forumo šeimininko miesto mero Vytauto Grubliausko teigimu, jau yra parengtos rezoliucijos visais minėtais klausimais. Jos bus koreguojamos pagal visų miestų atstovų pastabas bei pateiktus pasiūlymus ir siunčiamos Vyriausybei, atskiroms ministerijoms, taip pat svarstoma kreiptis ir į Lietuvos savivaldybių asociaciją.

Teigiama, kad šiomis rezoliucijomis forumo dalyviai sieks pakeisti netobulus įstatymus, kurie šiuo metu yra ne savivaldybių naudai.

"Praktiškai tai yra siūlymai teisinės bazės tobulinimui, nes nuo jos netobulumo didieji miestai dabar kenčia", - sakė V. Grubliauskas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder