Dėl situacijos Neringoje kreipsis į prokurorus?

Dėl situacijos Neringoje kreipsis į prokurorus?

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad antstoliams iš Neringos savivaldybės išieškojus pinigus dėl Juodkrantėje nugriauto restorano, Vyriausybė kreipsis į Generalinę prokuratūrą, kuri turės pareikalauti atsakomybės iš kaltų asmenų.

Po Vyriausybės posėdžio A. Butkevičius žurnalistams teigė antradienį telefonu bendravęs su Nerijos savivaldybės meru Dariumi Jasaičiu, kurio paprašė raštu išdėstyti argumentus, kuriais remiantis antstoliai siekia areštuoti savivaldybės sąskaitoje esančias lėšas.

"Jeigu šita suma bus išieškota, mes, tikriausiai Vyriausybė, priimsime sprendimą kreiptis į Generalinę prokuratūrą gindami viešą interesą, kad vis dėlto pareikalautų tikriausiai iš kaltų asmenų atsakomybės", - teigė Premjeras.

Antstoliai iš Neringos savivaldybės reikalauja atlyginti daugiau kaip 1 mln. litų nuostolių, kuriuos patyrė nelegaliu statiniu pripažinto restorano Juodkrantėje savininkai. Teismo sprendimu pastatą teko nugriauti, tačiau leidimus pastato statybai išdavė tiek Neringos savivaldybė, tiek Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija.

Mero D. Jasaičio teigimu, Neringos savivaldybės sąskaitoje šiuo metu yra 400 tūkst. eurų, todėl kurortiniam rajonui gali grėsti nemokumas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder