Dėl Lietuvai tiekiamų galimai prastesnės kokybės produktų siūlomas tyrimas

Dėl Lietuvai tiekiamų galimai prastesnės kokybės produktų siūlomas tyrimas

42 Seimo narių grupė siūlo sudaryti laikinąją tyrimo komisiją dėl vartotojams Lietuvoje tiekiamų galimai žemesnės kokybės maisto produktų.

Tokį nutarimo projektą įregistravę Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos nariai siekia „išsiaiškinti faktines aplinkybes, dėl kokių priežasčių galimai atsiranda Lietuvos vartotojų diskriminavimas ir nustatyti, ar nėra pažeidžiamos Lietuvos vartotojų teisės“.

Planuojama, kad bus išnagrinėtos priežastys, kodėl skiriasi tuo pačiu prekės ženklu pažymėti, tačiau skirtingoms šalims skirti produktai. Jeigu tai pasitvirtins, planuojama aiškintis, ar tokia praktika nėra vartotojų teisių pažeidimas ir (ar) turi nesąžiningos komercinės veiklos požymių.

„Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) atliko tyrimą, kurio metu nustatyta, jog egzistuoja žinomų gamintojų maisto prekių, pirktų Lietuvoje ir Vokietijoje, skirtumai, kai Lietuvos ir Vokietijos rinkoms tiekti tuo pačiu prekės ženklu pažymėti produktai skiriasi ne tik sudėtimi, bet ir skoniu, spalva ar konsistencija“, – pažymima nutarimo projekte.

Komisija turės įvertinti ir priežastis, kodėl valstybės tarnybos tik dabar atliko rinkos tyrimą, kurio metu nustatė, jog Lietuvos rinką pasiekia kitokias savybes turintys tuo pačiu prekės ženklu pažymėti produktai. Planuojama aiškintis ir atsakingus asmenis, kurių neveikimas galėjo sudaryti sąlygas Lietuvos vartotojų diskriminacijai.

12-os narių komisijos sudėtis būtų formuojama pagal frakcijų teikimus. 

Nutarimo projektą dėl parlamentinio tyrimo planuojama įtraukti į spalio 10 dienos Seimo plenarinio posėdžio darbotvarkę.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder