Darius Valys neįtikino Loretos Graužinienės

Darius Valys neįtikino Loretos Graužinienės

Seimo Pirmininkės Loretos Graužinienės neįtikino generalinio prokuroro Dariaus Valio atsakymai, kodėl buvo nutraukta "Snoro" bankroto administratoriui Neilui Kuperiui (Neil Cooper) iškelta byla.

"Ne, tikrai manęs neįtikino, bet, kiek aš žinau ir girdėjau, prokuroras pavedė patikrinti, ar teisėtai buvo nutrauktas tyrimas. Tikimės patikrinimo rezultatų", - interviu "Žinių radijui" trečiadienį sakė L. Graužinienė.

Seimo vadovė pripažino, kad, jai dar praėjusioje Seimo kadencijoje dirbant Audito komiteto pirmininke, ši istorija kėlė labai daug klausimų.

"Galimai pažeidžiančių įstatymą situacijų buvo ne viena, ir tas nutraukimas yra labai keistas", - teigė politikė. L. Graužinienės manymu, tai, kad N. Kuperis galimai galėjo nežinoti įstatymo, jo neatleidžia nuo atsakomybės.

Generalinis prokuroras D. Valys pavedė aukštesniajam prokurorui patikrinti, ar Vilniaus apygardos prokuratūra teisėtai ir pagrįstai nutraukė "Snoro" bankroto administratoriui N. Kuperiui iškeltą bylą. Apie tai D. Valys pranešė antradienį Seime atsakydamas į parlamentarų klausimus apie tyrimo dėl "Snoro" administratoriaus N. Kuperio veiklos nutraukimą.

"Atsižvelgiant į šios bylos sukeltą atgarsį visuomenėje, bus atliktas bylos medžiagos patikrinimas", - sakė D. Valys.

Generalinis prokuroras pripažino, kad N. Kuperio kompanijos padengtos paskolos dviem įmonėms, kurių viena priklauso buvusios Seimo Pirmininkės Irenos Degutienės sūnui, valstybei padarė didesnę nei 1 mln. 200 tūkst. litų žalą, tačiau teigė, kad "Snoro" bankroto administratorius turėjo teisę tą padaryti pagal dabar galiojančius teisės aktus.

ELTA primena, kad ikiteisminis tyrimas N. Kuperiui dėl galimo "Snoro" lėšų iššvaistymo buvo nutrauktas rugsėjo 9 d. Tyrimas buvo pradėtas paaiškėjus aplinkybėms, kad N. Kuperio finansinė bendrovė į dviejų įmonių sąskaitas po "Snoro" bankroto pervedė didesnes kompensacijas nei numatyta 300 tūkst. litų valstybės draudžiama suma. 1 mln. 232 tūkst. litų suma šuo metu sugrąžinta į specialiąsias "Snoro" sąskaitas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder