"Darbiečiai" siūlo didinti Migracijos departamento įgaliojimus

"Darbiečiai" siūlo didinti Migracijos departamento įgaliojimus

Valdančiajai koalicijai priklausanti Darbo partija nepritaria Migracijos departamento naikinimui ir siūlo didinti jo įgaliojimus, reorganizuojant jį į Vyriausybės įstaigą.

Darbo partijos atstovai parengė tai numatančias įstatymų pataisas, pirmadienį per spaudos konferenciją pranešė „darbiečių“ pirmininkas europarlamentaras Valentinas Mazuronis.

„Mes nepasisakome, kad Vidaus reikalų ministerijai pavaldus Migracijos departamentas liktų toks, koks yra šiandien. Galima traktuoti, kad mes pasisakome už tai, kad jis būtų naikinamas, bet lygiagrečiai kuriamas kitas ir kitame lygyje, su kitomis funkcijomis, su kitais tikslais. Jeigu tik panaikinsime ir supaprastinsime iki popierėlių, dokumentų išdavimo, kaip dabar bandoma daryti atskirose policijos nuovadose, mūsų nuomone, tai bus klaidinga“, – kalbėjo V. Mazuronis.

Anot jo, dabartinė situacija dėl pabėgėlių, plūstančių į Europos Sąjungą, lietuvių emigracija verčia stiprinti migracijos politiką ir procesus turinčią valdyti instituciją.

Pagal „darbiečių“ siūlymą, dabartinis Vidaus reikalų ministerijai pavaldus Migracijos departamentas, kurį Vyriausybė yra nutarusi panaikinti, turėtų būti reorganizuotas į Vyriausybės įstaigą. Prie jo turėtų būti prijungti dabar Policijos departamentui priklausantys teritorinių policijos įstaigų migracijos padaliniai.

Pasak Seimo Darbo partijos frakcijos nario Mečislovo Zasčiurinsko, Migracijos departamentas turėtų tapti valstybės įstaiga, kuri stebėtų ir vertintų migracijos procesus, koordinuotų darbą šioje srityje, siūlytų sprendimus.

Vyriausybė kovo pabaigoje priėmė protokolinį nutarimą dėl Migracijos departamento likvidavimo – tuomet apsispręsta, kad departamentas turėtų būti likviduojamas, jo funkcijas nuo sausio 1-osios perimtų Policijos departamentas, Valstybės sienos apsaugos tarnyba ir VRM.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder