Dar džiugins sausi ir saulėti orai

Dar džiugins sausi ir saulėti orai

Artimiausiomis dienomis lietaus nenumatoma, bus saulėta, sulauksime 17–22 laipsnių šilumos, LRT radijui sakė sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

„Trečiadienį nelis, džiugins šilti saulės spinduliai, vėjas nebus stiprus, pūs iš pietryčių, rytų krypties. Temperatūra pakils iki 17–22 laipsnių. Šilčiausia turėtų būti pietvakariniame šalies pakraštyje ir prie jūros“, – žada sinoptikė.

Ketvirtadienį ir penktadienį orai neturėtų keistis – tęsis sausų ir saulėtų orų tarpsnis. Gal kiek sustiprės pietryčių vėjas, penktadienį jis jau sieks 5–10 m/s greitį, o temperatūra ir toliau lėtai kils.

Ketvirtadienio naktį oras atvės iki 4–9 laipsnių šilumos, o penktadienio naktį sieks 10 laipsnių šilumos. Prie jūros naktys bus šiek tiek šiltesnės.

Ketvirtadienio dieną temperatūra kils iki 18–22 laipsnių, o penktadienį palepins 19–23 laipsnių šiluma.

Anot sinoptikės, savaitgalį debesų gausės, naktį iš penktadienio į šeštadienį lietaus mums gal dar ir pavyks išvengti, tačiau šeštadienio dieną jau greičiausiai palis didesnėje šalies dalyje.

„Sekmadienį lietaus debesys vis sukiosis virš mūsų šalies, todėl daugelyje rajonų sulauksime trumpo lietaus. Naktys jau bus debesuotos ir šiltesnės – temperatūra sieks 6–11 laipsnių. Dienomis debesuotumas neleis orui šilti, bus 15–20 laipsnių šiluma“, – LRT radijui sakė M. Kirkliauskaitė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder