Dalia Grybauskaitė su Baraku Obama žada kalbėti apie papildomas saugumo priemones

Dalia Grybauskaitė su Baraku Obama žada kalbėti apie papildomas saugumo priemones

Per susitikimą su JAV prezidentu Baracku Obama (Baraku Obama) ir NATO viršūnių susitikime Velse prezidentė Dalia Grybauskaitė žada kalbėti apie papildomas saugumo priemones Baltijos regionui.

„Kalbėsime konkrečiai, ko reikia, kaip reikia stiprinti papildomas saugumo priemones mūsų regione, ką būtų galima dislokuoti, kaip. Viešai jokių detalių negalime diskutuoti“, - ketvirtadienį LRT radijui sakė valstybės vadovė.

Anot jos, labai svarbus ir JAV prezidento dėmesys Lietuvai, Latvijai, Estijai, Lenkijai.

„Svarbiausia - kad turime ypatingą vienos pagrindinių NATO šalių dėmesį, tai yra išreikšta ir dvišaliu pagrindu, ne tik per NATO. Turime ir sustiprintą pėstininkų atstovavimą, pratybas, pastaruoju metu matėme pajėgų sustiprinimą ore, žemėje ir vandeny“, - kalbėjo prezidentė.

Ji pabrėžė, kad B.Obamos susitikimas su Baltijos šalių vadovais Taline reiškia, šio regiono problemos suprantamos.

„(...) prašome sustiprinti įsipareigojimą dėl aljanso narių saugumo, taip pat dėl ilgalaikio NATO sąjungininkių saugumo, dėl oro ir jūrų pajėgų buvimo Baltijos šalyse ir regione, užtikrinti operatyvų ir efektyvų atsaką grėsmėms atremti bei papildomų saugumos priemonių, kurios bus įmanomos, - bus siekiama, kad tai būtų užtikrinta viršūnių susitikimo sprendimuose“, - kalbėjo D.Grybauskaitė.

Ji tvirtino, kad Velse taip pat turi būti apsispręsta dėl paramos Ukrainai, Gruzijai, Moldovai.

Rugsėjo 3 dieną Taline susitiks JAV ir Baltijos valstybių prezidentai. Rugsėjo 4-5 dienomis Velse vyks NATO viršūnių susitikimas.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder