Dalia Grybauskaitė Rusiją pavadino teroristine valstybe

Dalia Grybauskaitė Rusiją pavadino teroristine valstybe

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Rusiją vadina teroristine valstybe ir perspėja, kad jei nebus sustabdyta jos agresija Ukrainoje, ji gali išplisti ir toliau.

"Lietuva yra viena iš tų šalių, kurios ką tik pačios turėjusios sunkų nepriklausomybės atkūrimo kelią, kurios žino, kad Ukraina šiandien kovoja už visos Europos taiką, už visus mus. Jei teroristinė valstybė, kuri vykdo atvirą agresiją prieš savo kaimynę, nebus sustabdyta, ta agresija gali išplisti Europoje ir toliau", - sakė Prezidentė D. Grybauskaitė interviu LRT radijui.

Šalies vadovė pažymėjo, kad kiekvienos šalies valia - apsispręsti dėl savo ateities.

"Todėl Lietuva, kaip ir kitos Europos valstybės, supranta, kad už taiką reikia kovoti, taiką reikia ginti, nepriklausomybė ir suverenitetas yra neliečiami. Kiekviena tauta turi tokią teisę - turėti savo valstybę, ir niekas jai - ar mažai, ar didelei valstybei - negali diktuoti, kaip ji turi gyventi. Taigi šitą turime aiškiai pasakyti dabartiniam Kremliui, dabartinės Rusijos vadovybei, kad tokie veiksmai nebus toleruojami niekada", - sakė D. Grybauskaitė.

Prezidentė kitą savaitę lankysis Kijeve, kur susitiks su Ukrainos vadovais.

"Mano vizitas sutampa ne tik su šiuo sunkiu laikotarpiu Ukrainai, bet ir su tuo, kad esame įsipareigoję dar nuo 2002 m. kasmet arba kas antrus metus turėti vadinamąjį Lietuvos ir Ukrainos prezidentų tarybą. Tokiu formatu vyks ir šis susitikimas", - sakė D. Grybauskaitė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder